Vilnius

Klaipėda

Kalvadosas

1–66

Kalvadosas yra iš sidro (t.y. obuolių vyno) arba kriaušių distiliacijos būdu gaminamas alkoholinis gėrimas, dažnai laikomas obuolių brendžiu. Kilęs iš Normandijos regiono, kalvadosas  yra žinomas dėl savo unikalios skonio charakteristikos, kurią suteikia ilgai trunkantis brandinimas ąžuolo statinėse.

Kalvadoso skonio profilis gali būti labai įvairus, priklausomai nuo jo amžiaus ir gamybos metodo. Jaunesnis kalvadosas dažniausiai turi šviežių obuolių ir kriaušių natų, o brandesnis kalvadosas įgauna sudėtingesnius aromatus su vanilės, karamelės, medienos ir prieskonių užuominomis.

Kalvadosas gali būti skirstomas į 'Fine' (brandintas mažiausiai 2 metus); 'Vieux' (brandintas mažiausiai 3 metus); 'Vieille Réserve' arba 'VSOP' (brandintas mažiausiai 4 metus) ir 'Hors d'âge' arba 'XO' (brandintas mažiausiai 6 metus arba ilgiau), taip pat gali būti gaminamas konkrečių metų. Kalvadosas dažniausiai vartojamas kaip aperityvas prieš arba digestyvas po valgio, taip pat kaip ingredientas įvairiuose kokteiliuose, kulinarijoje.

Filtruoti
96
24
36
48
Visi
Pavadinimas A-Z
Pavadinimas Z-A
Pigiausia viršuje
Brangiausia viršuje