1–96 iš 433
Baltas vynas – tai plati skonių paletė, apimanti nuo gaivių, citrusinių Loaros slėnio stilių iki sodresnių, ąžuole brandintų Burgundijos vynų. Šioje kategorijoje rasite tiek klasikinius ‘Chardonnay’, tiek aromatingus ‘Sauvignon Blanc’ ar minerališkus ‘Riesling’ vynus – nuo sauso iki subtiliai saldesnio stiliaus.
Norėdami išsirinkti tinkamiausią baltą vyną, atkreipkite dėmesį į stilių, vynuogių veislę ir kilmės regioną. Gaivesni, lengvesni balti vynai puikiai dera prie jūros gėrybių ar salotų, o sodresni – prie paukštienos, makaronų ar kremiškų padažų. Čia rasite platų asortimentą įvairiems skoniams ir progoms.
Skaityti daugiauBaltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis p. sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis p. sausas
Baltasis p. sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis saldus
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis p. sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis saldus
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis p. sausas
Baltasis sausas
Baltieji vynai apima platų skonių spektrą – nuo itin gaivių ir minerališkų iki turtingų, kremiškų ir ąžuole brandintų stilių. Sausas baltas vynas pasižymi ryškia rūgštimi, citrusinių vaisių natomis ir lengva tekstūra, todėl puikiai dera prie žuvies, jūros gėrybių ar šviežių daržovių patiekalų. Pusiau sausas ar saldesnis baltas vynas suteikia daugiau vaisiškumo, saldumo ir minkštumo, o saldieji baltieji neretai kuriami iš natūraliai vėlyvai skinamų ar džiovintų uogų.
Skirtingos veislės lemia baltojo vyno charakterį, aromatą ir struktūrą.
‘Chardonnay’ – bene universaliausia baltoji vynuogė, galinti pasireikšti tiek gaiviais, minerališkais stiliais, tiek sodresniais, ąžuole brandintais vynais. Ji ypač siejama su Burgundija ir aukštos kokybės gastronominiais deriniais.
‘Sauvignon Blanc’ garsėja aromatingais, gaiviais ir žolėtais vynais, kuriuose dažnai juntamos agrastų, žalių obuolių, citrinos ar žolynų natos. Puikiai tinka prie salotų, minkštų sūrių ir lengvų užkandžių.
‘Riesling’ – itin išraiškinga ir aromatinga veislė, pasižyminti aukšta rūgštimi ir gebėjimu kurti tiek visiškai sausus, tiek saldžius vynus. Mineraliniai niuansai ir ilgaamžiškumas – pagrindiniai šios veislės bruožai.
Baltųjų vynų stilių stipriai formuoja klimatas ir dirvožemis. Vėsesnio klimato regionai, tokie kaip Loara, Vokietija ar Austrija, kuria gaivų, ryškios rūgšties stilių. Šiltesnio klimato vietovės pasižymi sultingesniais, vaisiškesniais aromatais ir turtingesne tekstūra.
Burgundijos, Elzaso, Alto Adigės ar Naujosios Zelandijos regionai itin vertinami dėl išskirtinės baltojo vyno kokybės ir terroir išraiškos.
Baltą vyną geriausia pateikti 8–12 °C temperatūroje, priklausomai nuo stiliaus – lengvesni ir vaisiškesni tinka žemesnėje temperatūroje, o sodresni, brandinti vynai atsiskleidžia šiek tiek šiltesni. Rekomenduojama naudoti baltajam vynui skirtas tulpės formos taures, padedančias išsaugoti aromatų koncentraciją ir subalansuoti rūgštį.