1–33 iš 33
Vokiškas vynas pasaulyje labiausiai žinomas dėl ‘Riesling’ vynuogių veislės vynų. Šių vynuogių veislių vynų daroma nuo sausų su gausia rūgštimi, iki saldžių, desertinio stiliaus. Pagrindiniai vokiško vyno regionai yra Mozelis (Mosel), Reingau (Rheingau) ir Pfalcas (Pfalz). Be to, pastaraisiais metais Vokietija pirmauja Europoje pagal ekologiško ir biodinaminio vyno gamybą.
Skaityti daugiauBaltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Putojantis sausas
Saldusis saldus
Baltasis sausas
Baltasis p. sausas
Baltasis sausas
Baltasis p. sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis p. sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis p. sausas
Baltasis p. saldus
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis p. sausas
Baltasis sausas
Saldusis saldus
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Vokiškas vynas pasaulyje labiausiai žinomas dėl ‘Riesling’ vynuogių veislės vynų. Šių vynuogių veislių vynų daroma nuo sausų su gausia rūgštimi, iki saldžių, desertinio stiliaus. Pagrindiniai vokiško vyno regionai yra Mozelis (Mosel), Reingau (Rheingau) ir Pfalcas (Pfalz). Be to, pastaraisiais metais Vokietija pirmauja Europoje pagal ekologiško ir biodinaminio vyno gamybą.
Žymiausi Vokietijos vyno regionai
Vokietija yra suskirstyta į 13 vyno regionų, iš kurių garsiausi yra Mozelio (Mosel), Reingau (Rheingau) ir Pfalco (Pfalz) regionai.
Vienas seniausių vyno regionų - Mozelis, žinomas dėl jam būdingų stačių, skalūninių šlaitų, kuriuose vynuogynai yra išsidėstę palei Mozelio upę ir jos intaktus Zarą (Saar) ir Riuverį (Ruwer). Dėl vėsaus klimato ir unikalaus reljefo čia pagaminami vynai pasižymi išraiškinga rūgštimi, minerališkumu, kompleksiškumu ir išskirtiniu vaisiškumu, gėlių, žaliųjų obuolių ir citrusinių vaisių aromatais. Daromi iš ‘Riesling’ vynuogių veislės.
Reino upės pakrantėje esančiam Reingau regionui būdingas šiek tiek šiltesnis klimatas. Šis regionas garsėja elegantiškais, tačiau sodriais vynais iš ‘Riesling’ vynuogių veislės, pasižyminčiais persikų ir abrikosų aromatais. Reingau taip pat gaminamas puikus ‘Spätburgunder’ (‘Pinot Noir’), pasižymintis dominuojančiu raudonųjų vaisių skoniu ir grubesne, tačiau elegantiška tekstūra.
Vokietijos pietvakariuose esančioje Pfalco žemėje vyrauja šiltas ir saulėtas klimatas, idealiai tinkantis tiek baltosioms, tiek raudonosioms vynuogių veislėms auginti. Pfalco vynai iš ‘Riesling’ vynuogių veislės garsėja aromatingais, prinokusių vaisių aromatais, o ‘Spätburgunder’ - sodresni, su vyšnių ir prieskonių natomis.
Vokiškos vynuogių veislės
Vokietija garsėja vietinėmis vynuogių veislėmis, iš kurių išsiskiria ‘Riesling’ ir ‘Spätburgunder’.
‘Riesling’ - garsiausia Vokietijos baltųjų vynuogių veislė, iš kurios gaminami vynai pasižymi gausia rūgštimi bei plačia skonių palete - nuo žaliųjų obuolių ir citrusinių vaisių iki persikų ir abrikosų – bei išskirtiniu minerališkumu. Vynai iš ‘Riesling’ vynuogių veislės puikiai bręsta, su laiku įgaudami daugiau kompleksiškumo – ryškėja medaus ir benzino natos.
‘Spätburgunder’, vokiškas ‘Pinot Noir’ pavadinimas, yra svarbiausia raudonoji vynuogių veislė Vokietijoje. Iš jos gaminami grubesni, nei Burgundijoje, vidutinio svarumo vynai, pasižymintys raudonųjų vaisių - vyšnių ir aviečių - skoniais bei žemiškų natų turinčiu aromatu. Bręstant vynas tampa kompleksiškesnis ir gilesnis, o jo tekstūra su laiku švelnėja.
Kitos svarbios veislės: ‘Müller-Thurgau’, iš kurios gaminami lengvi, gėliški vynai, ir ‘Silvaner’, pasižyminti žalesniais, žolelių aromatais. Taip pat auginamos ‘Grauburgunder’ (‘Pinot Gris’) ir ‘Weissburgunder’ (‘Pinot Blanc’) veislės, iš kurių gaminami puikiai subalansuoti, gastronominiai vynai.
Vokietijoje, taip pat, auginamos tokios tarptautinės vynuogių veislės kaip ‘Chardonnay’, kurios papildo šalies vyno asortimentą ir pabrėžia Vokietijos vynuogininkystės universalumą.