Artėja Jauno božolė šventė – pirmojo šių metų derliaus prancūziško vyno sutiktuvės. Kasmet trečią lapkričio ketvirtadienį visame pasaulyje jas švenčia ...
Kviečiame išvengti nereikalingo streso ir gruodį praleisti taip, kaip prieš šventes ir priklauso – ramiai ir šventiškai nusiteikus, laiką leidžiant ...
Kasmet lapkričio trečiąjį ketvirtadienį pasaulis šaukia: Le Beaujolais Nouveau est arrivé! – Atvyko jaunas božolė! Tai tradicija, gimusi Burgundijos pietuose, ...
Saulėta savaitė, skirta Ispanijos pasididžiavimui – cheresui. Iš Chereso, kur saulė subrandina ‘Palomino’ vynuoges, o Levante vėjas atneša Sacharos dykumos ...
Pirmadienį įvyko 15-asis Lietuvos vyno ir desertų derinių čempionatas „Dvaro Grand Prix“. Tarp 23 komandų geriausiai pasirodė ir „Auksinę šakutę“ laimėjo ...
Jau pirmadienį, spalio 27 dieną, Dūmų fabrike, Vilniuje, vyks 15-asis Lietuvos vyno ir desertų derinių čempionatas – DVARO Grand Prix. Šiais ...
Portas – stiprus, saldus vynas, vienas iš nedaugelio, kuris kuo senesnis – tuo geresnis. Saldusis cheresas – tai sodrus, desertinis ...
Putojančio vyno ir šampano vyndariai savo asortimente irgi turi saldesnio vyno, nes kai kurie augina aromatingesnes vynuoges ar naudoja kitokį ...
Daugelis vyno mėgėjų saldųjį vyną linkę vertinti atsargiai – dažnai jį sieja su pernelyg cukringais, paprastais skoniais. Tačiau saldieji ir ...
Vytintų uogų vynas – late harvest, spatlese, vendage tardive, vendemia tardiva, vin de paille, recciotto, vin santo, jerez pedro himenez ...
„Louis Roederer“ šampano namai daugiau nei du šimtmečius garsėja ne tik savo išskirtinės kokybės šampanu, bet ir nuolatiniu ryšiu su ...
Vynas, menas, kultūra - neatsiejami dalykai. Vyno gamyboje sutinkame meną, mene sutinkame vyną, o ten kur menas ir kultūra, labai ...
Ispanų siurrealizmo menininkas Salvadoras Dalí vyną laikė ne vien gėrimu, bet paslapčių, emocijų ir fantazijų šaltiniu. Jo hedonistinę pasaulėžiūrą įkūnijo ...
Vilniuje spalio 27 d. vyksiantis jubiliejinis – jau 15-asis – „Wine+Dessert – DVARO Grand Prix“ čempionatas šiemet pritraukė ne tik ...
Niepoort – tai vyninė, kuri vietoj „teisingų“ atsakymų renkasi gerus klausimus. Gimusi Doro slėnyje ir veikiama porto tradicijų, ji sąmoningai ...
Apie tai, kaip atsirado itališkas pyragas panettone, sklando ne viena legenda. Viena populiariausių ir, žinoma, visų romantiškiausia, teigia, kad kadaise ...
Sūrio lėkštė gali būti puiki alternatyva vienkąsniams ar net keptiems mėsos patiekalams – tiek maistingumu, tiek įvairove, ir proga išbandyti ...
Rugpjūčio vidury – Žolinė. Diena, kai giminės, kaimynai ar draugai susėsdavo prie bendro stalo. Sakoma, kad anuomet šis stalas būdavo ...
Rizotas su krevetėmis – rafinuotas Viduržemio jūros regiono patiekalas, populiarėjantis ir Lietuvoje. Rizoto gimtine laikoma Italija, kur jis yra vienas ...