Kalėdų pranašas „Poli Panettone“ pristato naują skonį
Paskelbta: 2023-09-25
Itališkas pyragas panetonė (panettone) yra, be abejonės, vienas populiariausių kalėdinių desertų ne tik Italijoje, bet ir visoje Europoje. Ne išimtis ir Lietuvoje. Kaip prabangiausiems ir rečiausiems vynams, taip ir garsiosioms „Poli“ panetonėms kasmet skelbiame išankstinę prekybą, kad užtikrintume, jog jų per Kalėdas ant stalo turėtų visi norintys. Metai iš metų visi gardžiavomės klasikiniu „Poli“ panetonės skoniu - su švelniu legendinės „Poli“ grapos kremu (grappolone). Šiais metais gavome naujienų. „Poli“ pristato panetonę su džino kremu (ginettone). Jų turėsime labai ribotą kiekį, tad kviečiame užsisakyti iš anksto. Atsiėmimas – nuo lapkričio pradžios.
Panetonė – ne tik Kalėdų, bet ir meilės simbolis
Apie tai, kaip atsirado itališkas pyragas panetonė, sklando ne viena legenda. Viena populiariausių ir, žinoma, romantiškiausia, pasakoja, kad kadaise vienas Milano kepėjas vardu Tonis įsimylėjo pro jo kepyklą kasdien vaikščiojusią merginą. Norėdamas prisivilioti į akį kritusią merginą kepėjas mėnesių mėnesiais dirbo ir galiausiai sukūrė vanile dvelkiantį pyragą, kurį pavadino „Pan de Toni“ (Tonio pyragas).
XX a. pradžioje Italijoje panetonė pradėta gaminti dideliais kiekiais ir labai išpopuliarėjo, o Antrojo pasaulinio karo pabaigoje šis pyragas buvo pigus, todėl daugelis gyventojų galėjo jo įsigyti Kalėdų stalui. Metams bėgant, taip ir susiklostė – panetonė tapo nepamainomu Kalėdų saldėsiu.
Panetonės šiandien
Panetonės populiarumas neblėsta – pyragai perkami dovanų arba savam šventiniam stalui. Kad spėtų pagaminti gausybę pyragų, italų kepėjai darbuotis pradeda spalio pabaigoje.
Iškepti panetonę reikia sumanumo ir kantrybės. Tešla maišoma, kildinama, tuomet pyragas kepamas tiksliai nustatytoje temperatūroje, o iškepęs pakabinamas apverstas, kad dar šiltas įgytų simboliu tapusią kūgio formą. Šis procesas įprastai užtrunka apie tris dienas.
Šiomis dienomis galima įsigyti įvairiausių panetonių – tradicinių su džiovintais vaisiais ir vanile, taip pat pagardintų šokoladu, kava, kokoso riešutu ar limončelo skonio kremu.
„Vyno klube“ siūlome panetonę, įdarytą razinomis ir muskatinių vynuogių grapa pagardintu kremu. Šis pyragas – garsiosios „Poli“ grapos virtuozo Jacopo Polio ir konditerio Dario bendras kūrinys. Pyragas minkštas, drėgnos, lengvos struktūros, supakuotas į metalinę cilindro formos dėžę.
Be grapos kremu įdarytos panetonės, šiais metais turėsime ir ribotą kiekį „Poli“ gaminamo džino kremu pagardintų pyragų. Žinant, kad Polių šeima į rinką išleidžia tik pačius geriausius savo produktus, nekantriai laukiame šios naujienos.
Užsisakykite šią įspūdingą, metaliniame cilindre pristatomą skanią dovaną „Vyno klube“ ir atsiimkite jau nuo lapkričio 3d.!