Vilnius

Klaipėda

Išankstinė prekyba: Jean-Noel Gagnard ir Domaine Bertagna

Nepraleiskite progos vynus įsigyti geresne kaina!

Išankstinės prekybos vynai
Išankstinė prekyba: Jean-Noel Gagnard ir Domaine Bertagna

Prenumeruokite Vyno klubo naujienlaiškį!

Geriausi pasiūlymai ir įdomiausios naujienos apie vyną ir jo kultūrą Lietuvoje - tiesiai į jūsų el. pašto dėžutes.

Prenumeruoti naujienlaiškį
Prenumeruokite Vyno klubo naujienlaiškį!

Natūralumas yra natūralu

Tai ne mada, o pagrindas, be kurio neatsiranda kokybė

Asortimentas
Natūralumas yra natūralu

Vyno prenumerata „Lašas jūroje“

Mažas džiaugsmas kas mėnesį – sau ar tam, kam norisi padovanoti naujų skonių!

Prenumeratos
Vyno prenumerata „Lašas jūroje“

Degustacijos ir renginiai

Gamintojai

Franz Haas

Franz Haas

Franz Haas vyninė – elegancijos ir aukštumų sinonimas nuo 1880 m. Franz Haas – tai istorinė Italijos vyninė iš Alto Adige regiono, įkurta dar 1880 metais. Šiandien vyninei vadovauja septintoji šeimos karta, tęsdama ilgametes tradicijas ir kurdama vynus, garsėjančius ne tik kokybe, bet ir unikaliu stiliumi. Šeimos filosofija – sujungti terroir autentiškumą, inovacijas ir meną, siekiant sukurti vynus, kurie atspindi kalnų charakterį ir Alto Adige unikalumą. Aukštai augantys vynmedžiai – Franz Haas vizitinė kortelė Vienas iš pagrindinių Franz Haas vyno ūkio išskirtinumų – vynuogynai, pasodinti nuo 240 iki net 1 150 metrų virš jūros lygio. Tokie aukščiai – retas reiškinys Italijoje, tačiau jie leidžia užauginti vynuoges, iš kurių gaminami: Ilgaamžiai vynai su tvirta rūgštimi Ryškių aromatinių profilių vynai Minerališki, elegantiški raudonieji ir baltieji vynai Šios sąlygos leidžia sukurti vynus, kurie išlaiko šviežumą net po daugelio metų brandinimo. Dirvožemio įvairovė – natūrali kompleksiškumo garantija Franz Haas vynuogynai driekiasi skirtinguose dirvožemiuose: nuo smėlio ir žvyro iki smulkaus molio bei kalcio turtingos žemės. Ši įvairovė leidžia vyno kūrėjams žaisti su tekstūra, struktūra ir aromatais, išgaunant subtilų vynų charakterį, kuris atspindi kiekvienos vietovės mikroklimatą. Meninis identitetas – Riccardo Schweizer etiketės Kiekvienas Franz Haas vynas turi unikalią etiketę, sukurtą žymaus Italijos dailininko Riccardo Schweizer, bendravusio ir dirbusio su tokiomis legendomis kaip Picasso, Chagall, Le Corbusier ir kt. Tai ne tik vyno ženklas, bet ir meno kūrinys, kuris išsiskiria lentynoje ir perteikia vyno dvasią.

Bodegas Gramona

Bodegas Gramona

Gramona – tai viena prestižiškiausių ispaniškų putojančių vynų gamintojų, kuri daugiau nei šimtmetį puoselėja vynuogininkystės tradicijas Penedès regione, Katalonijoje. Šeimos vyninė išgarsėjo dėl savo įsipareigojimo kokybei, ekologijai ir ilgai brandinamų vynų filosofijos. Ekologiški vynuogynai ir biodinaminė filosofija Gramona vynuogynai yra auginami ekologiškai ir biodinamiškai, laikantis pagarbos gamtai principų. Šeimos požiūris į vynuogininkystę remiasi tikėjimu mėnulio ciklais ir visatos įtaka dirvožemiui bei vynmedžiams. Istorija ir tradicija: nuo 1881 iki šiandien 1945 m. Bartomeu ir Josep Lluís Gramona pradėjo naują erą vyno gamyboje – jie buvo pirmieji, įtvirtinę ilgai brandintų putojančių vynų koncepciją Ispanijoje. 1951 m. sukurtas pirmasis Gramona III Lustros, išleistas 1961 m. 2021 m. pažymėtas 100 metų Gramona šeimos, kaip putojančio vyno gamintojų, ir 140 metų, kaip vynuogių augintojų, jubiliejus. Šiandien Gramona istoriją tęsia jau penktoji ir šeštoji karta – Jaume, Roc ir Leonard Gramona, vadovaudamiesi tvarumo ir kokybės principais. Tradicinis metodas ir išskirtinė kokybė Gramona vynai gaminami tradiciniu metodu (Méthode Traditionnelle), identišku šampano gamybai, o jų brandinimo laikotarpis siekia nuo 18 mėnesių iki net 12 metų – daugiau nei dvigubai viršijantis standartinius Cava reikalavimus.  Kuo išsiskiria Gramona putojantys vynai? Naudojamos ne tik tradicinės Cava vynuogės (Xarel·lo, Macabeo, Parellada), bet ir Chardonnay, kuri suteikia elegancijos ir tarptautinio stiliaus. Skonis: juntami riešutų, šviežiai keptų kepinių ir autolizės (mielių skilimo) aromatai. Natūraliai mažai cukraus, tačiau išlaikytas balansas ir subtili rūgštis. Nauja kokybės karta: Corpinnat Po ilgamečio siekio pagerinti Cava reputaciją, 2019 m. Gramona paliko oficialią DO Cava kilmės nuorodą ir tapo viena iš Corpinnat asociacijos steigėjų. Corpinnat reiškia „širdyje gimęs“ ir žymi aukščiausios kokybės putojančius vynus, gaminamus tik Penedès regione, laikantis griežtų ekologinės gamybos ir ilgalaikės brandos reikalavimų.

G.D. Vajra

G.D. Vajra

G.D. Vajra vyninė įkurta 1972 metais,  yra viena iš žymiausių ir gerbiamiausių vyninių Pjemonto regione, Italijoje, kuri per kelis dešimtmečius išgarsėjo savo išskirtiniais Barolo, Barbera, Nebbiolo ir kitais tradiciniais Pjemonto vynais. Vajra šeimos vyninės istorija ir vertybės Viskas prasidėjo nuo Giacomo Vajra, kuris, grįžęs į savo gimtąjį Monforte d'Alba regioną, nusprendė tęsti šeimos tradicijas ir kurti vynus, kurie būtų ištikimi Pjemonto terroir’ui. Nuo pat pradžių Vajra šeima laikėsi idėjos, kad tik kruopštus rankų darbas vynuogynuose ir atsakingas požiūris į gamtą gali išgauti autentišką vyno skonį. Vyninė įdiegė tvarią ūkininkavimo praktiką, apsaugodama dirvožemį ir palaikydama biologinę įvairovę, o gamybos procesuose derina senąsias tradicijas su šiuolaikinėmis technologijomis. Tai leidžia Vajra gaminiams išlaikyti išskirtinę kokybę ir unikalų charakterį, atskleidžiantį kiekvienos vynuogės auginimo vietos ypatumus. G.D. Vajra vynai – terroir atspindys ir aukščiausia kokybė Vajra vyninė daugiausia dėmesio skiria Nebbiolo vynuogių veislei, kuri suteikia Barolo ir Barbaresco vynams išskirtinį aromatų spektrą, struktūrą ir ilgalaikį brandinimo potencialą. Kiekvienas vynas yra kruopščiai gaminamas, atsižvelgiant į atskirų crus (aukštos kokybės vynuogynų) ypatumus, tokius kaip Ravera, Bricco delle Viole ir kiti. Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse bei natūralios fermentacijos procesai leidžia vynams įgyti kompleksinių skonio niuansų, tuo pačiu išlaikant eleganciją ir rafinuotumą. G.D. Vajra vynai yra nuolat vertinami prestižiniuose tarptautiniuose vyno konkursuose ir mėgstami vyno žinovų visame pasaulyje. Jeigu ieškote autentiško ir išraiškingo Pjemonto vyno, kuris atspindi vieno garsiausių Italijos vyno regionų charakterį, G.D. Vajra – puikus pasirinkimas.

Tyrrell's Wines

Tyrrell's Wines

Australija Australija

1858 m. anglų imigranto Edwardo Tyrrello įkurta „Tyrrell's Wines“ yra viena žymiausių Australijos šeimai priklausančių vyninių. Šeimos vynuogynai driekiasi nuo netoliese Sidnėjaus esančių istorinių namų Hunter Valley iki Limestone Coast ir Heathcote. Ketvirtosios kartos šeimos nario Bruce'o Tyrrello vadovaujamoje vyninėje gaminami vieni iš labiausiai apdovanotų Australijos vynų, įskaitant kultinį „Vat 1 Semillon“. Smėlingas sąnašinis Hunter Valley dirvožemis puikiai tinka baltosioms vynuogėms sirpti. Regione yra 11 senesnių nei 100 metų vynuogynų, o 7 iš jų priklauso būtent Tyrrellių šeimai. „Tyrrell's“ – viena iš „Australia's First Families of Wine“ steigėjų. Nuo 1971 m. „Tyrrell's“ pelnė daugiau kaip 5 000 trofėjų ir medalių, o 2010 m. „James Halliday's Australian Wine Companion“ buvo pripažinta metų vynine. Vyno stilius „Tyrrell's Wines“ vynai pasižymi išskirtiniu regiono ir vynuogių veislių charakteriu. Vyninės filosofija – minimali intervencija, siekiant atskleisti natūralų vynuogynų unikalumą. Baltasis vynas: „Tyrrell's“ ypač garsėja savo „Semillon“ vynu, kuris pasižymi gaivumu, minerališkumu ir gebėjimu ilgai bręsti. Taip pat gaminami aukštos kokybės „Chardonnay“ vynai, pasižymintys kompleksiškumu ir elegancija. Raudonasis vynas: „Tyrrell's“ „Shiraz“ vynai yra žinomi dėl savo sodrumo, vaisiškumo ir švelnių taninų. Vyninė taip pat gamina kitus raudonuosius vynus, kurie atspindi skirtingų regionų ir vynuogių veislių ypatumus. Prestižiniai vynuogynai „Tyrrell's Wines“ valdo keletą prestižinių vynuogynų, kurie yra seniausi ir labiausiai vertinami Hunter Valley regione: „Vat 1 Vineyard“: šis vynuogynas yra kultinio „Vat 1 Semillon“ vyno šaltinis. „HVD Vineyard“: vienas seniausių „Chardonnay“ vynuogynų Australijoje. „Old Hillside Vineyard“: seniausias „Shiraz“ vynuogynas. „Sacred Sites Vineyard“: Vynuogynai, kuriuose auginamos aukščiausios kokybės vynuogės. Šiuos prestižinius vynuogynus papildo ir kiti, mažesni, bet savitais bruožais pasižymintys vynuogynai, išsidėstę skirtinguose Australijos regionuose. Brandinimas ir vartojimo laikotarpis „Tyrrell's Wines“ vynai pasižymi puikiu balansu tarp gaivos ir kompleksiškumo, todėl jais galima mėgautis tiek ką tik pasirodžius, tiek pabrandinus. „Semillon“ vynai turi gerą potencialą bręsti ir tobulėti.

Tinklaraštis