Vilnius

Klaipėda

Jubiliejinės „Vyno dienos“ - jau šį savaitgalį

Šį penktadienį ir šeštadienį – jubiliejinė vyno ir gėrimų paroda „Vyno dienos“. Ne paslaptis, kad per atidarymą penktadienį, 12 valandą, pjaustysime tortą ir gersime šampaną. O po to – dešimtys degustacijų, tūkstančiai vynų ir kitų gėrimų, šimtai ekspertų, vyndarių, someljė. ​ Kviečiame nepraleisti progos pasikrauti žinių, įspūdžių, patirčių visiems metams.

Pirkti bilietą
Jubiliejinės „Vyno dienos“ - jau šį savaitgalį

Atraskime Burgundiją drauge

Kviečiame susipažinti su Domaine Faiveley - vienu ryškiausių regiono vardų bei pajusti, kokios skirtingos gali būti ′Pinot Noir′ bei ′Chardonnay′ Burgundijoje.

Visas asortimentas
Atraskime Burgundiją drauge

Turim sakės!

Kas gi ta sakė ir kokios jos galima rasti mūsų asortimente?

Rinktis
Turim sakės!

Rožiniai atradimai

Nuo Cru Classé Provanso iki rožinės Retsinos, nuo klasikinių iki natūraliųjų vynų - rožinis pasaulis pilnas atradimų. Atraskime drauge!

Rožiniai vynai
Rožiniai atradimai

Degustacijos ir renginiai

Vyno dienos 2025

  • 2025-05-09 10:00
  • 16 val.
  • Parodų ir konferencijų centras litexpo, Laisvės pr. 5, Vilnius, 04132
40

Gamintojai

Weingut Gerhard Markowitsch

Weingut Gerhard Markowitsch

Vokietija Vokietija

Markowitsch pavardė neabejotinai užima tvirtas pozicijas tarp ryškiausių vyno gamintojų vaizdingame Karnuntumo regione, Austrijoje. Jų platus baltųjų ir raudonųjų vynų asortimentas, pasižymintis įvairia kaina ir aukšta kokybe, yra elegantiškas ir patrauklus kiekvienam vyno mėgėjui. Šis novatoriškas vyndarys nuolat ieško naujų būdų atskleisti unikalius Karnuntumo terroir niuansus, aktyviai eksperimentuodamas su įvairių dydžių ir skirtingų gamintojų ąžuolo statinėmis. Būtent čia gimsta vieni įdomiausių ir labiausiai vertinamų Austrijos ‘Pinot Noir’ vynų, kurie savo subtilumu ir elegancija dažnai lyginami su Burgundijos pavyzdžiais. Vyno stilius Markowitsch vynai pasižymi ekspresyvumu, puikiu balansu ir elegancija. Jie harmoningai derina vaisiškumą, minerališkumą ir subtilias ąžuolo natas, puikiai atspindėdami Karnuntumo regiono charakterį. Baltieji vynai, kurių tarpe dominuoja ‘Grüner Veltliner’ ir ‘Weissburgunder’ (Pinot Blanc), yra gaivūs, minerališki, su ryškiais vaisių ir žolelių aromatais. Raudonieji vynai, ypač ‘Pinot Noir’ ir ‘Zweigelt’, yra elegantiški, su švelniais taninais, sultingais raudonųjų ir tamsiųjų uogų aromatais bei subtiliais prieskoniais. Prestižiniai vynuogynai Weingut Markowitsch valdo vynuogynus geriausiose Karnuntumo regiono vietovėse, kurių dirvožemiai ir mikroklimatas idealiai tinka aukštos kokybės vynuogių auginimui: Vynuogynai, esantys šlaituose su molio, žvyro ir kalkakmenio dirvožemiais, suteikia vynams minerališkumo ir kompleksiškumo. Palankus klimatas su šiltomis dienomis ir vėsiomis naktimis užtikrina optimalų vynuogių nokimą ir aromato formavimąsi. Kruopštus darbas vynuogyne ir rūsyje leidžia Markowitsch sukurti išskirtinio charakterio vynus. Brandinimas ir vartojimo laikotarpis Markowitsch vynai yra sukurti mėgavimuisi tiek būnant jauniems, tiek po brandinimo butelyje. Jų puikus balansas ir struktūra leidžia vynams sėkmingai vystytis laikui bėgant, įgaunant dar daugiau kompleksiškumo ir subtilumo. Ypač tai pasakytina apie jų aukščiausios klasės ‘Pinot Noir’ vynus, kurie gali puikiai bręsti daugelį metų.

Poli Distillerie

Poli Distillerie

Italija Italija

Poli Distillerie – itališkos grappos aistros paveldas nuo 1898 metų Viskas prasidėjo 1898-aisiais, kai šiaudinių skrybėlių gamintojas GioBatta Poli, užsidegęs aistra grapai, susikonstruavo mažą distiliatorių ir pradėjo keliauti pas pažįstamus vyndarius distiliuoti iš vyno gamybos likusios vynuogių masės. Šis kuklus hobis netruko virsti šeimos tradicija, kurią tęsė sūnūs, o šiandien su ypatinga meile ir preciziškumu ją puoselėja anūkas Jacopo Poli – vienas garsiausių šiuolaikinių grappos kūrėjų Italijoje. Amatų meistrystė ir nenuilstama kokybės siekiamybė Poli distilerijoje, įsikūrusioje Veneto regione, laikomasi penkių tvirtų principų, užtikrinančių kiekvieno produkto išskirtinumą: Naudojama tik šviežia, sveika žaliava – pristatoma tik tiek, kiek per dieną galima perdirbti. Žaliava distiliuojama iškart – be jokio sandėliavimo. Distiliacija atliekama senoviniais variniais distiliatoriais pagal senąsias technologijas. Kiekvienas etapas atliekamas su aistra ir rankų darbu. Kiekviena grappa kuriama su pagarba produktui ir jį ragaujančiam žmogui. Skonis, kuris kalba pats už save Šie principai padeda Poli šeimai kurti ne tik klasikinę, bet ir moderniąją grappą – nuo švelnios ir gėliškos iki ryškesnio, prieskonių bei vaisių natomis praturtinto skonio. Poli grappa ir likeriai vertinami visame pasaulyje ir puošia prestižinių restoranų meniu – tai Italijos distiliavimo meistrystės simbolis.

Maison Antech

Maison Antech

Prancūzija Prancūzija

Antech, įsikūrusi Limoux apeliacijoje Langedoko regione, į putojančių vynų pasaulį įžengė dar po 1931 m., kai vedybų keliu į šeimos verslą atėjo Edmondas Antech. Pastaraisiais dešimtmečiais vyninė nuosekliai stiprino savo pozicijas, orientuodamasi išskirtinai į putojančių vynų gamybą trijose apeliacijose: Crémant de Limoux, Blanquette de Limoux ir Blanquette Méthode Ancestrale. Šiuo metu vyninę vadovauja šeštos kartos atstovė Françoise Antech, kuri remiasi šeimos tradicijomis ir moderniais inovatyviais sprendimais, siekdama atskleisti Limoux regiono unikalų terroir bei istoriją. Vyno stilius Antech putojantys vynai pasižymi subtiliu gaivumu, pilna tekstūra ir kompleksišku aromatų deriniu, atspindinčiu Limoux apeliacijos ypatumus. Crémant de Limoux – gaminamas tradiciniu metodu, dominuoja 'Chardonnay' vynuogės, maišomos su 'Chenin Blanc' ir tradicine 'Mauzac', suteikiančiomis vynui elegancijos ir gaivumo. Blanquette de Limoux – laikomas vienu seniausių putojančių vynų pasaulyje, kurio didžiąją dalį 90 % sudaro vietinės 'Mauzac' vynuogės, o likusi dalis – 'Chenin Blanc' ir 'Chardonnay', užtikrinana išskirtinį stilių. Blanquette Méthode Ancestrale – retas natūraliai saldus putojantis vynas, gaminamas tradiciniu metodu tik iš vėlyvojo skynimo 'Mauzac' vynuogių, pasižymintis vaisišku ir natūraliu saldumu. Prestižiniai vynuogynai Vyninė valdo apie 60 hektarų vynuogynų, kur auginamos 'Chardonnay', 'Chenin Blanc' ir 'Mauzac' vynuogės, būtinos aukštos kokybės putojančių vynų gamybai. Kadangi savo vynuogių apimtis neužtenka, Antech sudarė ilgalaikes žaliavos tiekimo sutartis su 35 vietiniais ūkininkais, užtikrindama nuoseklų ir išskirtinį tiekimą. Brandinimas ir vartojimo laikotarpis Antech putojančių vynų struktūra leidžia mėgautis jais iš karto – jie pasižymi išskirtiniu balansiu, gaivumu ir elegantiška aromatine sudėtimi. Tačiau jų kompleksiškumas suteikia potencialą tobulėti ir išreikšti dar ryškesnes charakterio savybes bręstant.

De Martino

De Martino

Čilė Čilė

„De Martino“ vyninė – šeimos valdoma įmonė, įkurta 1934 m. Pietro De Martino, išeivio iš Italijos, kuris sukūrė idealias sąlygas gaminti vynus Maipo slėnyje. Vyninė nuolat investuoja į ekologinę vynininkystę bei tvarų ūkininkavimą, siekdama atskleisti Čilės regionų įvairovę ir autentišką terroir išraišką. Vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai, siekdami įrodyti, kad Čilėje galima gaminti aukščiausios kokybės vynus. De Martino buvo pirmieji, ėmę eksportuoti „Carmenere“ vyną į užsienio šalis 1996 m., o šiuo metu jų daromi atskirų vynuogynų vynai nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tiek iš vyno kritikų, tiek iš entuziastų bei profesionalų. Vyno stilius De Martino vynai pasižymi gaivia rūgštimi, vaisiškumu ir žemiškais akcentais bei išskirtiniu minerališkumu – savybėmis, kurios kiek rečiau sutinkamos Naujojo Pasaulio vynuose. Carmenere – intensyvus, su subtiliomis prieskonių, dūmo ir žemiškų užuominų natomis, kurios harmoningai dera su minkštais taninais. Chardonnay ir Syrah – elegantiški variantai, kuriuose tradicinių ąžuolo statinių įtaka suteikia vynams papildomo kompleksiškumo. Prestižiniai vynuogynai De Martino vynų gamybai naudojamos vynuogės auginamos unikaliuose Čilės regionuose: Isla de Maipo – regionas su viduržemio jūros klimatu ir išskirtiniu, dirvožemiu, kuris suteikia vynams ypatingą charakterį. Itata – tradiciniai vynuogynai, kuriuose taikomos klasikinės metodikos atskleidžia terroir autentiškumą. Brandinimas ir vartojimo laikotarpis Vynai brandinami tiek moderniomis, tiek tradicinėmis technologijomis, leidžiančiomis išlaikyti jų autentiškumą ir pabrėžti vietos terroir. Nors dauguma De Martino vynų yra geriami iš karto, kai kurie variantai turi potencialą ilgai bręsti, įgaudami dar daugiau kompleksiškų natų.

Tinklaraštis

„Vyno dienos“ - jau šį savaitgalį!

Šį penktadienį ir šeštadienį – jubiliejinė vyno ir gėrimų paroda „Vyno dienos“. Ne paslaptis, kad per atidarymą penktadienį, 12 valandą, pjaustysime ...