Vilnius

Klaipėda

Kava

1–1313

Ispanija garsėja ne tik ąžuole brandintais raudonaisias vynais ar lengvais ir vasariškais baltaisiais, bet ir putojančiais kãva (Cava) vynais iš Katalonijos – Penedeso. Ispaniška kãva (Cava) gaminama pagal tokią pačią technologiją, kaip ir prancūziškas šampanas ar itališka frančiakorta (franciacorta), tik kartu su (ar vietoj) 'Chardonnay' ir 'Pinot Noir' naudojamos ir vietinės, autochtoninės vynuogių veislės: ‘Macabeo’, 'Parellada', 'Xarel-lo'. Ispaniškas putojantis vynas pasižymi gaivia rūgštimi, citrusų poskoniu ir gėliškais kvapais.  

Skaityti daugiau
Filtruoti
96
24
36
48
Visi
Prekės pavadinimas A-Z
Pavadinimas Z-A
Pigiausia viršuje
Brangiausia viršuje
  • Ispanija Ispanija
    • Macabeo - 100%
    • Intensyvus, prieskoniškas klasikinio metodo putojantis
  • 0,75 12 %
4500
  • Ispanija Ispanija
    • Macabeo - 45%
    • Parellada - 35%
    • Xarel·lo - 20%
    • Intensyvus, prieskoniškas klasikinio metodo putojantis
  • 1,5 11,5 %
11900
  • Ispanija Ispanija
    • Macabeo - 25%
    • Xerel-lo - 75%
  • 0,75 12%
6900
92 / 100
Gramona Imperial Corpinnat Gran Reserva Brut 2018
  • Ispanija Ispanija
    • Chardonnay - 7%
    • Macabeu - 30%
    • Parellada - 15%
    • Xarel·lo - 48%
  • 0,75 12 %
5400
  • Ispanija Ispanija
    • Garnacha - 100%
    • Lengvas, vaisiškas, pusiau saldus putojantis
  • 0,75
2100
  • Ispanija Ispanija
    • Macabeo - 45%
    • Parellada - 35%
    • Xarello - 20%
    • Intensyvus, prieskoniškas klasikinio metodo putojantis
  • 0,75 11,5 %
3300
  • Ispanija Ispanija
    • Trepat - 100%
  • 0,75 11,5 %
2700
98 / 100
Gramona Gran Reserva Enoteca Brut Nature 2009
  • Ispanija Ispanija
    • Macabeo - 35%
    • Xarel·lo - 65%
    • Intensyvus, prieskoniškas klasikinio metodo putojantis
  • 0,75 12 %
19700
92 / 100
Gramona Imperial  Corpinnat Brut Magnum 2017 1,5L
  • Ispanija Ispanija
    • Chardonnay - 7%
    • Macabeu - 30%
    • Parellada - 15%
    • Xarel·lo - 48%
    • Intensyvus, prieskoniškas klasikinio metodo putojantis
  • 1,5 12 %
8300
  • Ispanija Ispanija
    • Macabeo - 35%
    • Parellada - 10%
    • Xarel.lo - 55%
    • Intensyvus, prieskoniškas klasikinio metodo putojantis
  • 0,75 12 %
3400
0 / 0
Mascaro Nigrum  Brut Reserva Cava DO
  • Ispanija Ispanija
    • Macabeo - 30%
    • Parellada - 60%
    • Xarel·lo - 10%
    • Harmoningas, elegantiškas klasikinio metodo putojantis
  • 0,75 12%
2400
89 / 100
Mascaro Reserve Brut Nature Pure Cava DO
  • Ispanija Ispanija
    • Macabeo - 20%
    • Parellada - 80%
    • Harmoningas, elegantiškas klasikinio metodo putojantis
  • 0,75
2700
89 / 100
Mascaro Reserve Brut Nature Pure Cava DO 1,5L
  • Ispanija Ispanija
    • Macabeo - 20%
    • Parellada - 80%
  • 1,5
4000

Kava

Ispanija garsėja ne tik ąžuole brandintais raudonaisias vynais ar lengvais ir vasariškais baltaisiais, bet ir putojančiais kãva (Cava) vynais iš Katalonijos – Penedeso. Ispaniška kãva (Cava) gaminama pagal tokią pačią technologiją, kaip ir prancūziškas šampanas ar itališka frančiakorta (franciacorta), tik kartu su (ar vietoj) 'Chardonnay' ir 'Pinot Noir' naudojamos ir vietinės, autochtoninės vynuogių veislės: ‘Macabeo’, 'Parellada', 'Xarel-lo'. Ispaniškas putojantis vynas pasižymi gaivia rūgštimi, citrusų poskoniu ir gėliškais kvapais.

Kalbant apie brandinimą, cava vynai skirstomi į kelias kategorijas:

Verta paminėti, kad 2017 m. atsirado naujas ispaniškas putojantis vynas – korpinatas ('Corpinnat'). Prestižinė apeliacija buvo įsteigta grupės kavos gamintojų iš Katalonijos. Jie atsisakė cava pavadinimo ir pradėjo savo putojantį vyną vadinti korpinatu, siekdami pabrėžti ir išskirti aukštą kokybę ir kilmę (tik Penedes regionas). Norint naudoti korpinat pavadinimą, vynuogės turi būti ekologiškai auginamos, skinamos rankomis, ir vynas gaminamas tam tikroje geografinėje Katalonijos Penedeso regiono teritorijoje