1–13 iš 13
Ispanija garsėja ne tik ąžuole brandintais raudonaisias vynais ar lengvais ir vasariškais baltaisiais, bet ir putojančiais kãva (Cava) vynais iš Katalonijos – Penedeso. Ispaniška kãva (Cava) gaminama pagal tokią pačią technologiją, kaip ir prancūziškas šampanas ar itališka frančiakorta (franciacorta), tik kartu su (ar vietoj) 'Chardonnay' ir 'Pinot Noir' naudojamos ir vietinės, autochtoninės vynuogių veislės: ‘Macabeo’, 'Parellada', 'Xarel-lo'. Ispaniškas putojantis vynas pasižymi gaivia rūgštimi, citrusų poskoniu ir gėliškais kvapais.
Skaityti daugiauPutojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis p. saldus
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis
Ispanija garsėja ne tik ąžuole brandintais raudonaisias vynais ar lengvais ir vasariškais baltaisiais, bet ir putojančiais kãva (Cava) vynais iš Katalonijos – Penedeso. Ispaniška kãva (Cava) gaminama pagal tokią pačią technologiją, kaip ir prancūziškas šampanas ar itališka frančiakorta (franciacorta), tik kartu su (ar vietoj) 'Chardonnay' ir 'Pinot Noir' naudojamos ir vietinės, autochtoninės vynuogių veislės: ‘Macabeo’, 'Parellada', 'Xarel-lo'. Ispaniškas putojantis vynas pasižymi gaivia rūgštimi, citrusų poskoniu ir gėliškais kvapais.
Kalbant apie brandinimą, cava vynai skirstomi į kelias kategorijas:
Verta paminėti, kad 2017 m. atsirado naujas ispaniškas putojantis vynas – korpinatas ('Corpinnat'). Prestižinė apeliacija buvo įsteigta grupės kavos gamintojų iš Katalonijos. Jie atsisakė cava pavadinimo ir pradėjo savo putojantį vyną vadinti korpinatu, siekdami pabrėžti ir išskirti aukštą kokybę ir kilmę (tik Penedes regionas). Norint naudoti korpinat pavadinimą, vynuogės turi būti ekologiškai auginamos, skinamos rankomis, ir vynas gaminamas tam tikroje geografinėje Katalonijos Penedeso regiono teritorijoje