Putojantis sausas
2012 metai Šampanėje buvo sudėtingi ir kupini iššūkių. Nedidelis derlius sąlygojo aukštą lygį koncentruotų uogų, kurios nustebino nokiais, sirpiais ir subalansuotais skoniais.
Gaminamo tik geriausiais metais Louis Roederer prestige cuvee vyno gamybai naudojamos sveikos ir pilnai prinokusios Pinot Noir (60%) ir Chardonnay (40%) uogos iš grand cru augimviečių, esančių Montagne de Reims, Vallée de la Marne ir Côte des Blancs. Antrinės fermentacijos metu vynas brandinamas 6 metus, kartu su mielių nuosėdomis. Po desgoržo šampanas papildomai 8 mėn. brandinamas gamintojo rūsiuose.
Intensyvaus geltonio vynas kvepia cukruotų citrusų žievelėm, žiedadulkėm, kepintais lazdyno riešutais bei Madagaskaro vanile. Taurėje skleidžiasi šviežių kepinių bei dūmo aromatai, žymintys ilgą vyno brandinimą butelyje. Burnoje vynas energingas, koncentruotas, minerališkas. Vyno ataka galinga, tačiau deramai subalansuota su aksomine tekstūra, kuri primena apie sirpų 2012 pinot noir derlių.
Dozažas - 7,5 g/l
Aromas of clear honey, crisp green orchard fruit, white peach, pastry cream and dried white flowers introduce the 2012 Cristal, a full-bodied, concentrated and powerful wine that's built for the cellar. Broader, more textural and more muscular than the 2008 Cristal, with seemingly even greater reserves of structuring dry extract, the 2012 is incisive and searingly chalky. This is the first Cristal produced exclusively from organically farmed fruit, and it marks the opening of a new chapter for Louis Roderer. The blend is 60% Pinot Noir and 40% Chardonnay, vinified without malolactic fermentation and disgorged with 7.5 grams per liter dosage. Chef de Caves Jean-Baptiste Lecaillon has once again excelled himself.
Louis Roederer šampano namai, įkurti 1776 metais Reimse, Prancūzijoje. Jie daugiau nei 240 metų kuria aukščiausios kokybės šampaną, vertinamą visame pasaulyje . Šie nepriklausomi šeimos valdomi namai išgarsėjo sukūrę legendinį „Cristal prestige cuvee“. Iki šių dienų įmonės valdymas išliko šeimos rankose. Šiuo metu ūkiui vadovauja septintos kartos atstovas Fredericas Rouzaud. „Louis Roederer“ išsiskiria tuo, jog didžiąją dalį savo šampanų gamina tik iš nuosavuose vynuogynuose užaugintų vynuogių, kurių didžioji dalis plyti prestižinėse Grand Cru teritorijose.
Unikalus Louis Roederer šampano stilius
Louis Roederer šampanai pasižymi elegancija, subtilumu, puikiu balansu ir brandos potencialu . Didelis dėmesys skiriamas aukščiausios kokybės vynuogėms iš nuosavų vynuogynų ir kruopščiam vyndarystės procesų įgyvendinimui .
Prestižiniai Louis Roederer vynuogynai
„Louis Roederer“ valdo įspūdingus 240 ha vynuogynų, kurių didžioji dalis yra Grand Cru ir Premier Cru teritorijose .
Nuosavi vynuogynai leidžia „Louis Roederer“ griežtai kontroliuoti vynuogių kokybę ir užtikrinti šampanų išskirtinumą .
Brandinimas ir geriausias vartojimo laikotarpis
„Louis Roederer“ šampanai yra brandinami ilgą laiką, taip suteikiant jiems daugiau kompleksiškumo ir subtilumo . Net ir bazinis „Brut Premier“ yra brandinamas kelerius metus. Vintažiniai ir prestižiniai „Cuvée“ šampanai, tokie kaip „Cristal“, brandinami dar ilgiau, įgaudami ypatingą gylį ir eleganciją . Šie šampanai pasižymi puikiu brandinimo potencialu.