Raudonasis sausas
2016 metų „Latour Martillac“ kvepia nokių slyvų, kiršo (vyšnių likerio) ir raudonųjų serbentų aromatais, kuriuos subtiliai papildo lauro lapų, geležies rūdos ir juodžemio natos. Šis vidutinio kūno vynas turi tvirtą ir vaisišką struktūrą bei išsiskiria savo smulkiagrūdžių taninų akcentais ir gaiva. Ilgai išliekantis poskonis suteikia vynui išskirtinės elegancijos įspūdį.
Patiekti 16 - 18°C temperatūros prie keptos ėrienos, troškintos triušienos ar tetervino.
The Chateau Latour-Martillac winery, which belongs to the Kressmann family, was included in the Graves Grand Cru classification in 1953, which included both the red and white Chateau Latour-Martillac wine. The estate currently has 45 ha of vineyards, of which 35 ha are planted with red Cabernet Sauvignon, Merlot and Petit Verdot grape varieties and 10 ha with white Sauvignon Blanc, Semillon and Muscadelle. Among the latter can be found some of the oldest Semillon vines throughout Bordeaux. Some trees are as old as 120 years. With the help of renowned Bordeaux wine consultants such as Denis Dubourdieu, Chateau Latour-Martillac wines soon became a fan and are ranked among the best wines of the Graves appellation.