Intensyvios granatų spalvos vynas kvepia salstelėjusiais rytietiškais prieskoniais, skrudintomis kakavos pupelėmis, vaisių pyragu, slyvų padažu, gervuogių uogiene, vytinta mėsa. Svarus burnoje, pikantiškas, ilgo mėtų ir juodųjų pipirų poskonio.
Vynas daromas iš atskiro Maroccoli vynuogyno, augančio apie 400 metrų virš jūros lygio, laukiniškoje aplinkoje, akmenuotame ir kalkingame dirvožemyje. Prieš vyno fermentacijos procesą, vynuogių sultys maceruotos su žievelėmis 21 dieną 25 °C temperatūroje. Fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno ir ąžuolinėse talpose. Vynas 14 mėnesių brandintas Allier prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių 30% yra naujos.
Rūgšties kiekis- 5.2g/l
Brandinimo potencialas - 7/10 metų.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie rūkytos mėsos, ant ugnies kepto paršelio ar žvėrienos patiekalų.
Cousin Alessio with cousins Francesca and Santi made their name Planeta a world-famous brand. The renaissance of all Sicilian winemaking is linked to the Planeta winery, which continues to this day. Local and international grape varieties are grown in different parts of the island under the most favorable conditions for grapes. Planeta has its own wineries in six Sicilian provinces, with a total of 390 hectares of vineyards and 93 hectares of olive groves. Planeta produces 21 wines and 3 premium olive oils. The wine produced in the five wineries reflects the ancient spirit of the island of Sicily and the possibilities of modern winemaking. As many as 18 wine wines were awarded three glasses (the highest rating) in the Italian wine guide Gambero Rosso.