Putojantis sausas
Geriausios ’Chardonnay’ vynuogės atrinktos iš "La Côte" sklypo, kurį priskiria Grand Cru kategorijai. Priklausomai nuo derliaus, nuo15 iki 20 % ’Chardonnay’ vynuogių fermentuojama ąžuolinėse statinėse, o paskui 5 metus brandinamas rūsiuose.
2016 m. derlius neapsiėjo be didelių iššūkių. Vėlyvą pavasarį prasidėjo šalnos – labai žema temperatūra vynuogynuose, o vėliau – drėgna gegužė, birželis ir liepa. Tai padidino vynuogių ligų grėsmę. Laimei, rugpjūtis buvo šiltas ir sausas ir derlius buvo galutinai išgelbėtas.
Šis šampanas ryškiai geltonos šiaudų spalvos, atsiskleidžia per intensyvius medaus, cukruotų bei sunokusių vaisių aromatus. Skonyje dominuoja kreminė tekstūra, subtili rūgštis bei migdolų ir citrusų skonis.
Dozažas: 8 g/l
Tiekti 10 –12°C prie austrių, keptų šukučių arba foie gras.
The Champagne house Louis Roederer is associated with the legendary Cristal prestige cuvee, created in 1876 especially for Tsar Alexander II of Russia. But even without this Champagne, Louis Roederer has an impeccable reputation. To this day, the company remains in the hands of the family and is run by the seventh generation of Frederic Rouzaud, grandson of Camille Roederer, one of the most famous women of Champagne. Today, Louis Roederer produces two thirds of its Champagnes exclusively from grapes grown in its own vineyards. With 240 hectares of vineyards, most of which are in grand cru areas, even their basic Louis Roederer Brut Premier Champagne has an aristocratic elegance. Even in bad years, the Champagnes of the vintage year are surprisingly stylish, complex and long-lasting.