20% Chardonnay, 80% Pinot Noir; Jean-Paul’s favourite parcels of Mareuil-sur-Aÿ from vines older than 50 years; fermented in temperature-controlled stainless steel tanks; full malolactic fermentation; aged 3 years on lees; 5 g/l dosage.
Behind the village of Mareuil, directly under the vineyards, a sheer chalk cliff stands as a dramatic and stark testimony to the profound terroir that forms the bedrock of what is the greatest premier cru of all. To drink Jean-Paul Hébrart’s new cuvée is an equally profound experience of the confronting minerality of Mareuil-sur-Aÿ. The ability of the deep roots of old vines to extract the chalk signature of the terroir of great sites is remarkable indeed, and Hébrart bores to the very core of the chalk of Mareuil. Old vines infuse sensational concentration, too, rippling and rumbling with layers of generous white peach, fig and layers of spice. Chalk brings dynamic freshness to this succulent generosity, holding pronounced persistence and impeccable line.
Serve at 8-10 °C with seafood or as an aperitif.
Jean-Paul Hébrart iš savo tėvo Marco 1997 m. perėmė Marc Hébrart šampano namų valdymą.Ūkis įsikūręs Vallée de la Marne Šampanės regiono subregione. Jeano Paulo tėvas gamina šampaną Marc Hébrart vardu nuo 1964 m. Hébrart šeima ūkininkauja 14 hektarų vynmedžių 65-ose skirtingose vietose 6 kaimuose: 1er cru vynuogynuose Mareuil-sur-Aÿ, Avenay, Val d'Or ir Bisseuil bei Grand Cru kaimuose Aÿ, Chouilly ir Oiry Côte des Blancs. „Spécial Club Champagne“ yra aukščiausia klasifikacijos pakopa, kurią gali pasiekti šampano augintojai. Klubo įsipareigojimas kokybei yra griežtas ir reikalaujantis daug pastangų, nes alinantis daugiasluoksnis tikrinimo procesas prasideda kiekvienais metais vasario pradžioje. Marc Hébrart yra Club Trésors de Champagne arba "Spécial Club" narys nuo 1985 m. Hébrart šampanai yra intelektualiai patrauklūs, sotūs ir dosnūs, tačiau nėra sunkūs. Apskritai visas asortimentas yra nuolat aukštos kokybės ir pasižymi puikiu kainos ir kokybės santykiu.