Raudonasis sausas
Château Marjosse yra apsuptas 16 ha vynuogynų, augančių molio ir kalkakmenio dirvožemyje. Vidutinis vynmedžių amžius apie20 metų. Po 20–25 dienų maceravimo per daugybę degustacijų atrenkami geriausi kubilai ir susitariama dėl galutinio mišinio. Po malolaktinės fermentacijos, vynas perkeliamas į prancūziško ąžuolo statines (apie 50 % naujų), kuriose brandintas dvylika mėnesių.
Vidutinio intensyvumo rubino spalvos vynas pasižymi juodų slyvų, mėlynių aromatu, kurį praturtina lauro lapelių bei pipirų natos. Burnoje vynas vidutinio - pilno kūno, kuriame juntami sodrūs, "sukramtomi" taninai bei, ilgai trunkantis, raudonų uogų poskonis.
Tiekti 16-18 °C prie raudonos mėsos troškinio su juodomis slyvomis, jautienos ir veršienos kepsnio, keptos ėrienos, vidutinio kietumo sūrių.
Plums, cherry stones and olives on the nose. Juicy and very approachable with a medium body, soft tannins and fruity finish. Drink now.
Chateau Marjosse is the home estate for Pierre Lurton. Pierre Lurton is best known as the Managing Director of two First Growth Bordeaux estates. Chateau Cheval Blanc in St. Emilion and Chateau dYquem in Sauternes.But Pierre Lurton is also well-known for producing some of the best red and white Bordeaux wine from the Entre Deux Mers appellation at his Chateau Marjosse estate.The affable, charming, Pierre Lurton took over the responsibility of managing Chateau Marjosse in 1990. When Pierre Lurton began at Chateau Marjosse, the estate started out with only 12 hectares. Soon, his father gave Pierre 34 additional hectares and Chateau Marjosse was on the way. Pierre Lurton has continued to increase his vineyard holdings and has made considerable renovations in the wine making facilities.