1–28 iš 28
‘Malbec’ – tai raudonųjų vynuogių veislė, kilusi iš pietvakarių Prancūzijos (Cahors regiono), tačiau tikrąją savo šlovę patyrė Argentinoje. Būtent čia, Andų kalnų papėdėje, ši vynuogė įgavo naują išraišką ir tapo šalies vyno simboliu. Šiandien ‘Malbec’ yra viena atpažįstamiausių ir labiausiai mėgstamų veislių pasaulyje – dėl sodraus skonio, tamsios spalvos ir puikaus derėjimo su maistu. Nors ‘Malbec‘ auginamas ir Čilėje, JAV, Pietų Afrikoje bei Australijoje, geriausi jo pavyzdžiai neabejotinai kyla iš Mendozos regiono, kur didelis aukštis, stipri saulė ir sausas klimatas sukuria idealias sąlygas brandinti koncentruotas, bet išlaikytas uogas.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
‘Malbec’ vynas dažniausiai išsiskiria sodria rubino ar purpurine spalva, intensyviais tamsių uogų aromatais – gervuogių, mėlynių, slyvų – bei subtiliais kakavos, odos, saldžių prieskonių ar dūmo niuansais, jei vynas brandintas ąžuole. Burnoje šis vynas pasižymi vidutinio ar pilno kūno struktūra, minkštais taninais ir šiluma. Jaunesni ‘Malbec’ – vaisiški, lengvesni, o brandinti ar aukščiausios kokybės – sudėtingesni ir ilgaamžiškesni.
Maistui ‘Malbec’ – itin universalus. Jis puikiai dera su grilio patiekalais, keptais raudonos mėsos kepsniais, lėto troškinimo jautiena, aviena, mėsainiais, keptais baklažanais ar rūkytomis dešrelėmis. Dėl švelnių taninų tinka ir su vidutinio intensyvumo sūriais, tokiais kaip „Cheddar“ ar „Manchego“.