Baltasis sausas
Aromatas sudėtingas, su mineralų, citrusinių vaisių, baltųjų gėlių ir ginkmedžio kvapo sluoksniais. Skonyje vynas subalansuotas, energingas ir raiškus, su ilga pabaiga. Natūralus regiono rūgštingumas suapvalinamas daug darbo reikalaujančia fermentacija ir brandinimu statinėse. Avni 2021 vyne juntami citrinos žievelės, žaliojo obuolio, šviežių žolelių niuansai, o fone - švelnesni kriaušių ir vanilės žiedų atspalviai. Vynas 11 mėn. brandintas su mielėmis (26% naujose, 74% naudotose ąžuolo statinėse).
Patiekti 8 - 10 °C temperatūros prie krabų salotų, omarų, paruoštų su sviestu ir žolelėmis, šaltai rūkyta žuvimi, oto su baltaisiais trumais, lašišos su voveraitėmis.
Lingua Franca was co-founded by Larry Stone, David Honig, and Dominique Lafon in 2015, inspired by the exceptional vineyard site in the Eola-Amity Hills that Larry bought in 2012. They soon hired Thomas Savre, a brilliant young winemaker with work experience at some of the best domaines in Burgundy and an inquisitive mind. Together they have assembled a team of talented and passionate members. All are committed to farming and winemaking practices that respect the environment, believing that complex and undisturbed ecosystems help to create the most interesting and seductive wines.