Baltasis sausas
Vynas daromas iš atskiro Ried Schüttenberg vynuogyno, kuris auga 278mvjl aukštyje. Ried Schüttenberg yra aukščiausia Arbesthaler Hügelland (Arbesthal kalvos šalies) vieta, kurio į vakarus nukreipta dalis, apsupta miškų, sudaro idealias sąlygas baltajam vynui. Čia daugiau kalkakmenio viršutiniame dirvožemio sluoksnyje, o ryte ir vakare temperatūra yra vėsesnė nei likusioje vynuogyno dalyje. Nors 1,2 hektaro ploto vynuogyne 'Chardonnay' noksta iki vėlyvo rudens, tačiau "neduoda riebių“ vynų.
Vyno minerališkumas ir glaudžiai supinta tekstūra suteikia savitos elegancijos. Vynas, kurio ilgas brandinimo potencialas, su metais atskleis skonių ir aromatų sluoksnius.
Rankomis rinktų vynuogių sulčių spontaniška fermentacija daryta prancūziško ąžuolo statinėse ir betoniniuose talpose 20-25°C temperatūroje, po malolaktinio virsmo vynas 12 mėnesių brandintas ąžuolo statinėse su nuosėdomis.
Likutinis cukraus kiekis: 1,2g/l.
Rūgšties kiekis: 6,3g/l.
Tiekti 10-12 °C temperatūros prie žuvies patiekalų, vėžiagyvių, pastos su baltaisiais triufeliais.
Winery Gerhard Markowitsch is located in the Carnuntum region. This region is characterized by an arid climate with relatively little rainfall. The total area of vineyards is 39 hectares, they grow traditional grape varieties for this region: Zweigelt, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Gruner Veltliner, Chardonnay and Sauvignon Blanc. Each stage of production takes place under the strict guidance of leading specialists. Today Gerhard Markowitsch wines are popular in many European countries, and their high quality is appreciated by many wine critics.