The Datterino tomato, originating from Sicily, has most fascinating aroma and pronounced sweetness, resulting in very aromatic, sweeter than traditional, tomato juice. To highlight it even further, Peter van Nahmen teamed up with passionate spice miller Ingo Holland to develop a small dosage of added salt, opting for “Sylt sea salt” from Alexandro Pape’s salt factory.
Complex, nuanced aroma of sun-ripen tomatoes and slight vegetable notes on the nose, while on the palate slight sweetness and mild acidity is rounded by very subtle salty finish - would be perfect in classic cocktails, such as Bloody or Virgin Marry or spritzers.
Serving temperature 12 – 14°C, enjoyed on it's own or with Mediterranean dishes, especially pasta dishes, like pasta Bolognese or vegetable lasagna.
“Tradicijų puoselėjimas” - moto, jau virš šimtmečio lydintis Van Nahmen sulčių spaustuvę. Tačiau neapsigaukite, šiam gamintojui tradicijos - tai inovacija, virsmas, nuolatinis tobulėjimas siekiant pasiūlyti rinkai išskirtinį produktą. Van Nahmen istorija prasidėjo 1917-aisiais, kai Vilhelmas Van Nahmen įkūrė obuolių tyrės manufaktūrą, kuri 1930-aisiasi perėjo prie vietinių Reino regiono veislių obuolių sulčių gamybos. Nuo 2007 metų šeima gamina įvairių vaisių retų veislių sultis, dalį kurių paverčia nealkoholiniais putojančiais gėrimais. Siekdama puoselėti senąsias veisles, šeima ne tik bendradarbiauja su ekologine žemdirbyste užsiimančiais tradicinių veislių vaismedžių augintojais, bet, ir kasmet pasodina tarp 500 – 800 vietinių veislių sodinukų. Nuo 2005 metų šeimos verslui vadovauja jau ketvirtosios kartos atstovas Peter van Nahmen, manantis, kad sultys, gaminamos iš senųjų veislių, kaip ir vynas - atskleidžia platų aromatų bei pojūčių pasaulį taurėje. Van Nahmen šeima yra puikus pavyzdys, kaip derinant kraštui būdingas tradicijas, bioįvairovės puoselėjimą bei inovatyvų požiūrį galima sukurti sėkmingą produktą. Šiuo metu savo asortimente Van Nahmen turi įvairias rūšines sultis, putojančias sulčių arbatas bei putojančius sulčių kokteilius (nealkoholines alternatyvas putojantiems vynams), taip pat sidrus. Produktai turi ES ekologinį sertifikatą.