Raudonasis sausas
Pirmieji supertoskanos vynai buvo sukurti dar 1970-aisiais Chianti Classico gamintojų. 1980 m. Volpaia pirmą kartą išleido Coltassala kaip supertoskanos vyną. Šiais laikais Coltassala yra vienas geriausių Chianti Classico Riserva Cru pavyzdžių, nors iš esmės, tai tas pats vynas iš tolimų 1980 m. Coltassala Gran Selezione ryškaus rubino atspalvio, pasižymi mėtos, vaisinės arbatos, saldymedžio ir kompleksiškais prieskonių, bei garuojančios žemės aromatais. Paletė suponuoja pilną kūną, vaisiškumą, tvirtus taninus bei ilgai išliekantį minerališką poskonį.
Tiekti 16-18 °C prie žvėrienos patiekalų, vidutinio brandumo sūrių arba užkandžių su įvairiausiais terinais.
Shy on the nose it shows itself with notes of crunchy red fruits such as redcurrants and cranberries. Secondarily there are hibiscus flowers and pomegranate seeds. Full bodied on the palate, well extracted tannins and a finale of good persistency. Drink now or hold.
Since 1172 in Volpaia great Chianti Classico have been produced in organic farming. Already included among the three best wines in the world by Wine Spectator Volpaia is known throughout the world for the beauty of its cellars hidden in the walls of the ancient fortified village. Four generations united in Volpaia’s dream. First Raffaello, then Carlo and Giovannella, today Nicolò and Federica, tomorrow Allegra, Olivia and Tito.