Raudonasis sausas
Šiam vynui gaminti vynuogės auginamos skirtinguose Sicilijos Vittoria rajone esančiuose Dorilli ir Mogli vynuogynuose. Dorilli vynuogyne sirpsta 'Nero d’Avola' vynuogės, tuo tarpu 'Frappato' uogos auginamos Mogli vynuogyne. Šių vynuogynų dirvožemyje dominuoja raudonojo smėlio uolienos be riedulių. Tik kiek giliau, galima aptikti kietą kalkakmenio dirvą.
Prisirpusių vynuogių sulčių fermentacija vyksta nerūdijančio plieno statinėse. Maceracija su žievelėmis trunka 14 d. Pasibaigus vyno fermentacijai, brandinimas tęsiamas, taip pat, nerūdijančio plieno statinėse. Taip išsaugomas vaisiškas vyno skonis, kuris atspindi Sicilijos pietinės pakrantės terroir savybes.
Intensyvios vyšnių raudonumo spalvos vynas pasižymi laukinių raudonųjų uogų aromatais. Laukinių vyšnių, braškių aromatai persipina su šilkmedžio uogų bei juodųjų pipirų kvapais. Vyno skonis sodrus ir energingas, juntami lengvi ir sunokę taninai.
Patiekti 14-16 °C temperatūros prie tuno, grybų patiekalų, ar tradicinių itališkų patiekalų (pvz. pica su vytintu kumpiu).
Cousin Alessio with cousins Francesca and Santi made their name Planeta a world-famous brand. The renaissance of all Sicilian winemaking is linked to the Planeta winery, which continues to this day. Local and international grape varieties are grown in different parts of the island under the most favorable conditions for grapes. Planeta has its own wineries in six Sicilian provinces, with a total of 390 hectares of vineyards and 93 hectares of olive groves. Planeta produces 21 wines and 3 premium olive oils. The wine produced in the five wineries reflects the ancient spirit of the island of Sicily and the possibilities of modern winemaking. As many as 18 wine wines were awarded three glasses (the highest rating) in the Italian wine guide Gambero Rosso.