Kenyan Coffee Schnapps
This is not a coffee liqueur – it's merely a distant mirage of one. At Pakruojis Manor Distillery, we reimagined this folkloric table drink with the help of the uncompromising coffee experts from Huracan, who carefully selected heritage Arabica beans first brought to Kenya’s shores by French missionaries in 1893. The result of two creators united in their search for purity of flavor: a masterfully crafted spirit with an intensely pronounced profile of berry-forward notes and the creamy richness of cocoa ice cream. We invite you to reconsider everything you know about coffee drinks.
This spirit received silver and bronze medals at the Berlin Craft Spirits Awards 2020.
Ingredients: drinking water, grain rectified ethyl alcohol, coffee beans (9%), unrefined cane sugar.
Storage conditions: 10°C to 25°C. Natural sediment may occur over time.
Pirmoji craft stipriųjų gėrimų darykla gimė vietoje, kur gėrimai pradėti gaminti dar XVIII amžiuje. Pakruojo dvare veikė ligoninė, vaistinė ir "apotiekoriaus" įkurta spirito varykla. Čia sukurtų receptūrų antpilai ir tinktūros buvo naudojami dvare, bei plačiai parduodami visame krašte. Būtent čia sugrąžinome ir naujam gyvenimui prikėlėme senovinius, varinius bei malkomis kūrenamus distiliavimo indus. O juos užkūrus - verčiame naują stipriųjų gėrimų gamybos puslapį Lietuvos istorijoje.