„La Prèmiere“ istorija prasideda saulėtą 1995 m. birželį, kai Jacopo Poli, apsilankęs prestižiniame Pojako (Pauillac) (Medokas, Prancūzija) regiono Premier Cru vynuogynuose, svajoja distiliuoti jo išspaudas.
Praeina 12 metų: dėl tūkstančio kliūčių svajonė atrodo nepasiekiama, tačiau drąsa, atkaklumas ir aistra išsprendžia sunkumus. Ir pagaliau atsidaro pilies durys ir kvepiančios vyno odelės pagaliau pristatomos į Poli distileriją.
Pirmą kartą grapos istorijoje, vienos geriausių Prancūzijos vynuogių išspaudų, distiliuojamos Italijoje.
Po 21 metų kantraus laukimo svajonė išsipildė: 2016 m. birželį į butelius išpilstyta pirmoji „Poli La Première“ partija - didingas ir iškilmingas gėrimas, išsaugojęs klasikinio Bordo mišinio aromatus ir sumaišęs juos su tyra venecijietiška aistra.
Grapa gaminama iš 'Cabernet Sauvignon', 'Merlot' ir 'Petit Verdot' vynuogių veislių, užaugintų geriausiuose Pauillac Premier Grand Cru Classe vynuogynuose. Vynuogių išspaudų distiliatas 6 mėn. laikomas nerūdijančio plieno talpose. Vėliau perpilamas į prancūziško ąžuolo statines, kuriose brandinamas daugiau nei 8 metus.
Grapos aromatai primena banketą su prinokusiais raudonaisiais vaisiais, medumi, marcipanais, cukruotais vaisiais, ramunėlėmis, saldymedžiu ir vanile. Burnoje didinga, apgaubianti.
Tiekti 18 - 20 °C temperatūros kaip digestyvą.
Poli Distillerie – A Legacy of Italian Grappa Passion Since 1898
It all began in 1898, when straw hat maker GioBatta Poli, driven by a passion for grappa, built a small still and began visiting local winemakers to distill the leftover grape pomace after winemaking. What started as a modest hobby soon became a family tradition, carried on by his sons and now passionately upheld by his grandson, Jacopo Poli – one of Italy’s most renowned modern grappa producers.
Craftsmanship and an Unwavering Commitment to Quality
At the Poli distillery, located in the Veneto region, five core principles guide every aspect of production:
Only fresh, healthy raw material is used – delivered daily in quantities that can be processed immediately.
The pomace is distilled without delay – never stored.
Distillation is performed using traditional copper stills and historical methods.
Every step is carried out with dedication and true craftsmanship.
Deep respect is shown to both the product and the consumer.
A Taste That Speaks for Itself
These principles enable the Poli family to produce grappas of remarkable quality – from soft and floral to more intense expressions rich in spice and fruit notes. Poli grappas and liqueurs are recognized and celebrated around the world, proudly featured on the menus of top-tier restaurants. They stand as a true symbol of Italian distilling artistry.