Vilnius

Klaipėda

Poli La Premiere grapa 2008

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Poli La Premiere grapa 2008

182,00

Aprašymas

„La Prèmiere“ istorija prasideda saulėtą 1995 m. birželį, kai Jacopo Poli, apsilankęs prestižiniame Pojako (Pauillac) (Medokas, Prancūzija) regiono Premier Cru vynuogynuose, svajoja distiliuoti jo išspaudas.

Praeina 12 metų: dėl tūkstančio kliūčių svajonė atrodo nepasiekiama, tačiau drąsa, atkaklumas ir aistra išsprendžia sunkumus. Ir pagaliau atsidaro pilies durys ir kvepiančios vyno odelės pagaliau pristatomos į Poli distileriją.

Pirmą kartą grapos istorijoje, vienos geriausių Prancūzijos vynuogių išspaudų, distiliuojamos Italijoje.

Po 21 metų kantraus laukimo svajonė išsipildė: 2016 m. birželį į butelius išpilstyta pirmoji „Poli La Première“ partija - didingas ir iškilmingas gėrimas, išsaugojęs klasikinio Bordo mišinio aromatus ir sumaišęs juos su tyra venecijietiška aistra.

Grapa gaminama iš 'Cabernet Sauvignon', 'Merlot' ir 'Petit Verdot' vynuogių veislių, užaugintų geriausiuose Pauillac Premier Grand Cru Classe vynuogynuose. Vynuogių išspaudų distiliatas 6 mėn. laikomas nerūdijančio plieno talpose. Vėliau perpilamas į prancūziško ąžuolo statines, kuriose brandinamas daugiau nei 8 metus. 

Grapos aromatai primena banketą su prinokusiais raudonaisiais vaisiais, medumi, marcipanais, cukruotais vaisiais, ramunėlėmis, saldymedžiu ir vanile. Burnoje didinga, apgaubianti.

Tiekti 18 - 20 °C temperatūros kaip digestyvą.

Apie gamintoją

Poli Distillerie – itališkos grappos aistros paveldas nuo 1898 metų

Viskas prasidėjo 1898-aisiais, kai šiaudinių skrybėlių gamintojas GioBatta Poli, užsidegęs aistra grapai, susikonstruavo mažą distiliatorių ir pradėjo keliauti pas pažįstamus vyndarius distiliuoti iš vyno gamybos likusios vynuogių masės. Šis kuklus hobis netruko virsti šeimos tradicija, kurią tęsė sūnūs, o šiandien su ypatinga meile ir preciziškumu ją puoselėja anūkas Jacopo Poli – vienas garsiausių šiuolaikinių grappos kūrėjų Italijoje.

Amatų meistrystė ir nenuilstama kokybės siekiamybė

Poli distilerijoje, įsikūrusioje Veneto regione, laikomasi penkių tvirtų principų, užtikrinančių kiekvieno produkto išskirtinumą:

  • Naudojama tik šviežia, sveika žaliava – pristatoma tik tiek, kiek per dieną galima perdirbti.

  • Žaliava distiliuojama iškart – be jokio sandėliavimo.

  • Distiliacija atliekama senoviniais variniais distiliatoriais pagal senąsias technologijas.

  • Kiekvienas etapas atliekamas su aistra ir rankų darbu.

  • Kiekviena grappa kuriama su pagarba produktui ir jį ragaujančiam žmogui.

Skonis, kuris kalba pats už save

Šie principai padeda Poli šeimai kurti ne tik klasikinę, bet ir moderniąją grappą – nuo švelnios ir gėliškos iki ryškesnio, prieskonių bei vaisių natomis praturtinto skonio. Poli grappa ir likeriai vertinami visame pasaulyje ir puošia prestižinių restoranų meniu – tai Italijos distiliavimo meistrystės simbolis.

Poli Distillerie

Poli Distillerie

Italija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti