Red dry
Vynas daromas iš atskiro vynuogyno, augančio Mirabella Eclano teritorijoje (Avelino provincija), ypatingų vynuogių: po kruopštaus senųjų Aglianico klonų atrankos, šimtmečio neskiepytų vynuogynų, išgrynintas veislės biotipas ir identifikuotas VCR 421 Antonio Mastroberardino vardu buvo registruotas kaip šeimos klonas, įtrauktas į Nacionalinį vynmedžių veislių registrą ir paskelbtas oficialiajame leidinyje nr. 43, 2021 m. vasario 20 d. Klonas pasižymi išskirtinėmis žemo produktyvumo savybėmis, reta kekė su nedaug uogų, bet stora oda.
Vynuogyno ekspozicija - pietvakariai. Tekstūruotas dirvožemis: priesmėlis, molis, kalkakmenis. Vynuogynas auga 400mvjl aukštyje. Derlius surinktas rankomis. Ilga maceracija - apie 20 dienų kontroliuojamoje temperatūroje (22°C-24°C). Vynas 12 mėn. brandintas ąžuolo statinėse ir 6 mėn. butelyje.
Sudėtinga ir intensyvi aromatų puokštė: slyvos, vyšnios, braškės, avietės, vanilė, tabakas, kava, kakava. Šiltas, apgaubiantis, puikios struktūros, mikštas, ilgo džiovintų raudonųjų uogų poskonio.
Tiekti 18 °C temperatūros prie ant grotelių keptos žvėrienos, jautienos bei šių mėsų troškinių su miško grybais/trumais, vytinto kumpio, brandžių sūrių.
The Mastroberardino family, leaders in Italian viticulture, are largely responsible for the revival and elevation of Irpinian and Campanian winemaking post WWII. Their efforts ignited a resurgence in quality red and white wine production in all of Southern Italy. Working primarily with Campania's ancient, native varietals, Fiano, Greco, and Aglianico, Mastroberardino has resuscitated would-be extinct grapes into world class varieties.