1–6 iš 6
Kampanija – tai vyno regionas esantis pietų Italijoje, Tirėnų jūros pakrantėje. Švelnus klimatas, vaizdingos pakrantės, istorinis ir kultūrinis paveldas, puiki virtuvė bei išskirtiniai vietinių vynuogių veislių vynai daro Kampanijos vyno regioną labai patrauklų. Regionas yra žinomas dėl savo įvairių vynuogių veislių asortimento ir unikalaus terroir, dėl kurio gaminami įvairūs vyno stiliai: nuo vaisiško ir jaunatviško iki tvirto ir puikios struktūros.
Skaityti daugiauBaltasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Kampanija – tai vyno regionas esantis pietų Italijoje, Tirėnų jūros pakrantėje. Švelnus klimatas, vaizdingos pakrantės, istorinis ir kultūrinis paveldas, puiki virtuvė bei išskirtiniai vietinių vynuogių veislių vynai daro Kampanijos vyno regioną labai patrauklų. Regionas yra žinomas dėl savo įvairių vynuogių veislių asortimento ir unikalaus terroir, dėl kurio gaminami įvairūs vyno stiliai: nuo vaisiško ir jaunatviško iki tvirto ir puikios struktūros.
Baltieji vynai (iš ‘Fiano‘, ‘Greco‘, ‘Falanghina‘) yra žinomi dėl savo aromatingų savybių, dažnai primenančių vietinę florą. ‘Fiano‘ vynuogės vartojamos daugiau nei 2000 metų ir iš jų pagaminti vynai gali būti lengvi ir kompleksiški, aromatingi bei gali turėti ilgą brandinimo potencialą.
‘Greco‘ vynuogių vardas rodo jo graikišką kilmę. Kampanija regiono ‘Greco‘ vynai paprastai būna vidutinio ar didesnio rūgštingumo, traškūs. ‘Falanghina‘ vynuogių vynas, gali turėti lengvą pušų kvapą, tačiau yra geriau žinomas dėl citrusinių vaisių, ypač karčiųjų apelsinų, aromatų. Skonyje paprastai jaučiami obuoliai, kriaušės. Vynai gana minerališki.
Raudonieji vynai (daugiausia iš ‘Aglianico‘ vynuogių) tvirtos asmenybės, turinčios didelį brandos potencialą, tai garsieji vynai iš Taurasi ir Taburno apeliacijų. Iš ’Aglianico’ vynuogių pagaminti vynai yra sotūs ir taniniški, aukšto rūgštingumo. Tamsiai raudoni vaisiai, grybai, odos ir miško paklotės aromatai bei minerališkumas daro šį vyną natūraliu sodrios raudonos mėsos partneriu.