Vilnius

Klaipėda

  • Wine Advocate

    94 / 100

  • James Suckling

    92 / 100

Mauro Molino Gallinotto Barolo DOCG 2020

The actual product may vary from the images shown on the website.

Red dry

Mauro Molino Gallinotto Barolo DOCG 2020

61,00

Description

Vynas daromas iš atskiro Gallinoto vynuogyno uogų, augančių kalkingo molio dirvoje, pietų/ pietvakarių ekspozijoje.

 Maceracija vykdyta 10 dienų, fermentacija - 20 dienų nerūdijančio plieno talpose, malolaktinė fermentacija ir 18 mėnesių brandinamas vyko naujose prancūziško ąžuolo statinėse.

Vidutinio intensyvumo granato spalvos vynas pasižymi sodriu ir kompleksišku aromatu, kuriame dominuoja raudonos uogos (vyšnios, bruknės, avietės), juodieji serbentai, kurie  persipina su saldžių prieskonių bei skrudinimo natomis. Burnoje juntama gaivi rūgštis, daug sodrių taninų, intensyvus ir kompleksiškas skonis bei ilgas prieskoniškas poskonis.

Serving recommendations

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie žvėrienos, sodrių mėsos patiekalų su grybų padažu bei kietų sūrių, tokių kaip Manchego, Parmigiano Reggiano ar Pecorino al Tartufo.

Rating

94 / 100

Wine Advocate

The 2020 Barolo Gallinotto is fully loaded with ripe fruit without going too far. There is a core of red fruits framed by pie crust and delicate baking spices. The wine picks up speed in terms of mouthfeel, with energy and intense berry flavors, while maintaining harmony. The tannins are integrated and accessible. The wine is generally balanced from all points of view. It ages in both barrique and larger wood barrels. Production is 8,000 bottles.

92 / 100

James Suckling

Notes of red cherries, dried blood oranges, rose hips and hints of licorice. It is juicier and supple on the palate, with bright red fruit dominating. Medium-bodied with polished tannins and a sleek aftertaste. Shows firmness at the end. It is already attractive, but will be best to drink after three to four years.

About brand

 

Vyninė „Mauro Molino“ įkurta 1953 m., netoli senojo Šv. Martyno vienuolyno Pjemonte, Italijoje. Jai priklauso 10 hektarų vynuogynų, iš kurių daugiau nei pusę užima Nebbiolo veislės vynmedžiai. Taip pat auginama apie 2,6 ha Barbera, maždaug po pusę hektaro Dolcetto ir Chardonnay vynuogių.

Didžiausias vyninės pasididžiavimas – Vigna Conca ir Vigna Gancia vynuogynai, kurių derlius skirtas aukštos kokybės Barolo gamybai.

Nuo 1978 metų vyninei vadovauja Mauro Molino – enologas, baigęs mokslus Albos institute. Nors vyninė nedidelė, jos vynai pelnė tarptautinį pripažinimą. Vyno kritikas Robertas Parkeris taip atsiliepė apie Mauro Molino Barolo:

„...skonio vaisinė bomba! Masyvūs, koncentruoti vynai, kuriuos galima brandinti ilgiau nei 20 metų.“

Šiuo metu vyninę valdo šeima, kuri deda didelį akcentą į tvarumą: integruotas vynuogynų ligų valdymas, minimalus sieros ir vario naudojimas, organinių trąšų naudojimas, natūrali žolių plokštuma tarp vynmedžių, taip pat minimalus SO₂ kiekis vynuose.

 

Azienda Agricola  Mauro Molino

Azienda Agricola Mauro Molino

All brand products

You might also like