1–82 iš 82
Pjemontas (Piemonte) – šiaurės vakarinėje Italijos dalyje esantis vyno gamybos regionas yra septintas pagal dydį. Didžiausia vynuogynų koncentracija yra Langhe ir Monferrato kalvose. Šis regionas garsėja raudonaisiais vynais, pagamintais iš tokių vynuogių veislių kaip ’Nebbiolo’, ‘Barbera’ ir ’Dolcetto’, ir baltaisiais iš ’Cortese’, ‘Arneis’, ‘Timorasso‘ ir ‘Moscato’. Vyno titanais vadinami garsiausi ir geriausi Pjemonto regiono raudonieji vynai pagaminti iš ‘Nebbiolo’ vynuogių veislės - Barolo ir Barbaresco.
Skaityti daugiauBaltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Putojantis saldus
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Putojantis p. saldus
Putojantis p. saldus
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Pjemontas (Piemonte) – šiaurės vakarinėje Italijos dalyje esantis vyno gamybos regionas yra septintas pagal dydį. Didžiausia vynuogynų koncentracija yra Langhe ir Monferrato kalvose. Šis regionas garsėja raudonaisiais vynais, pagamintais iš tokių vynuogių veislių kaip ’Nebbiolo’, ‘Barbera’ ir ’Dolcetto’, ir baltaisiais iš ’Cortese’, ‘Arneis’, ‘Timorasso‘ ir ‘Moscato’. Vyno titanais vadinami garsiausi ir geriausi Pjemonto regiono raudonieji vynai pagaminti iš ‘Nebbiolo’ vynuogių veislės - Barolo ir Barbaresco.
Barolo vynai daugelio laikomi geriausiais Italijoje. Juose daug rūgšties, alkoholio ir taninų, jie paprastai ilgą laiką brandinami ąžuolo statinėse. Tai vynai, turintys didžiulį brandinimo potencialą, daugelis gali sulaukti 40 metų ir daugiau. Barolo vynuose dominuoja raudonosios uogos, žibuoklės, rožės, grybai, derva, oda ir prieskoniai.
Barbaresco vynai yra lengvesnio kūno nei Barolo, o jų aromatai ir skonis yra šiek tiek mažiau koncentruoti, nors jie taip pat yra tvirti, elegantiški. Nebbiolo d’Alba ir Nebbiolo Langhe apeliacijos siūlo jaunatviškesnes šios vynuogių veislės išraiškas vyne.
‘Barbera’ vynuogė sodinama visose Albos, Asti ir Alesandrijos provincijose. ‘Barbera’ vynuogių vynai pasižymi didesniu rūgštingumu, raudonų uogų charakteriu, sodria rubino spalva ir santykinai nedideliu taninų bei alkoholio kiekiu, tai gana plataus stiliaus vynas – nuo lengvo ir šiek tiek kaimiško iki sodraus ir šilkinio.
‘Dolcetto’ vynuogių veislės raudonieji vynai: rūgšties kiekis nedidelis, minkšti, lengvi.
‘Cortese’ vynuogės baltieji vynai žinomi dėl didelio rūgštingumo, kuris suteikia jiems gaivų ir aštrų charakterį. Šį rūgštingumą subalansuoja lengvas vyno kūnas, būdingas šiai vynuogių veislei.
‘Moscato’ yra viena iš seniausių baltųjų vynuogių veislių pasaulyje. Pagrindinė ‘Moscato’ vynuogių augavietė Pjemonte yra Albos miestelio apylinkės. Dauguma ‘Moscato’ vynų pasižymi dideliu likutinio cukraus kiekiu, gausiu gėlių aromatu su sausmedžio užuominomis bei baltųjų persikų, abrikosų ir tropinių vaisių skonio natomis. Puikus putojančio ’Moscato’ pavyzdys yra Moscato d’Asti vynas, pasižymintis traškia rūgštimi, gaiviu minerališkumu, nedideliu alkoholio kiekiu.