Red wine dry
Stulbinantis, tačiau santūrus ir tyras, minerališkas tačiau rimtas ir atkaklus. Baltųjų pipirų , muskato ir mėlynių išraiška subtili, bet įžūloka. Vynas gilus, prabangus, bet ne perdaug mėsingas. Tiesiog unikalus Dolio yra Ribeira Sacra paveldo atspindys. Vynas gaunamas iš geriausių vynuogynų iš seniausių vynmedžių stačiausiuose šlaituose. Vynas yra unikalaus vietinių vynuogių veislių ir tradicinių vyno gamybos metodų derinio rezultatas, pagerbiant vyndarystės tradicijas, perduodamas iš kartos į kartą. Vietinių veislių, tokių kaip 'Mencía', 'Brancellao', 'Sousón', 'Caíño' ir 'Garnacha Tintorera', mišinys atspindi šios teritorijos įvairovę ir turtingumą. Kiekviena veislė prisideda prie bendros vyno pusiausvyros, siūlydama koncentruotus skonius ir nepaprastą aromato gylį. Visos kekės susmulkinamos ir fermentuojamos su vietinėmis mielėmis, užtikrinančiomis autentišką terroir išraišką. Vyno brandinimas prancūziško ąžuolo statinėse 24 mė. suteikia jam unikalią struktūrą ir eleganciją.
Pagaminta tik 6,658 buteliai.
Vyno brandinimo potencialas:10-15 metų.
Tiekti 16-18°C temperatūros prie žvėrienos troškinių su miško grybais ir pupelėmis, jautienos steiko.
A mind-blowing Ribeira Sacra red with pure fruit. Grapefruit, flowers, iron and chalk. Mineral, with subtle white pepper and blueberries. Really expressive, yet not sassy. Restrained and pure with plenty of fruit, but there is nothing too fleshy or sumptuous about the fruit. Complex, nuanced and full of nerve. So harmonious. A serious and persistent Ribeira Sacra that makes you want to finish the bottle. Great depth, too. Mencia, brancellao, merenzao, caino and souson. 6,658 bottles made. Drink or hold.
Šis 30 ha vyno ūkis yra Ribeira Sacra mieste, Galicijos kalnuose, kur pirmuosius vynmedžius pasodino romėnai. Kai ūkį perėmė Fernando Algueira, dauguma vynuogynų buvo apleisti. Bėgant metams komanda juos pamažu atgaivino. Naudodami tik vietines vynuogių veisles, jie pradėjo savo projektą gamindami tik vienos veislės vynus. Tačiau pastaraisiais metais jie perėjo prie mišinių, kurie turi stulbinamą pasisekimą vyno ekspertų tarpe.