Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    96 / 100

  • Robert Parker

    96 / 100

Errazuriz 'Las Pizarras' Chardonnay Aconcagua Costa DO 2022

White wine dry

Errazuriz 'Las Pizarras' Chardonnay Aconcagua Costa DO 2022

103,00

Description

2022 m. Las Pizarras Chardonnay yra viliojančiai grynas ir gyvybingas, skleidžiantis malonų  gėlių ir skaldyto akmens aromatų derinį. Vynas elegantiškas, lengvo citrusinio profilio, kartu su marcipanų natomis bei kriaušių dveksmu. Vyno gilumą ir kompleksiškumą rodo gyva rūgštis ir minerališkumas.

Fermentacija vykdyta su vietinėmis mielėmis ąžuolo statinėse. Malolaktinis virsmas vykdytas 40 % vyno. Vynas 12 mėn.brandintas 400 litrų prancūziško ąžuolo statinėse (20% naujos).

„Las Pizarras“ yra vienas novatoriškiausių pastarųjų metų projektų. Ilgametės žinios ir vynuogyno žemėlapių sudarymas atskleidė specifiką, leidžiančią gaminti išbaigčiausius ir sudėtingiausius 'Chardonnay', 'Pinot Noir' ir 'Syrah' vynuogių vynus.

Pavadinimas kilęs dėl didelio procento dirvožemyje esančių metamorfinių uolienų, ypač skalūno (ispaniškai „pizarras“).

 

Serving recommendations

Patiekite 12–14°C temperatūros prie jūros gėrybių lėkštės, upėtakio migdolų padaže, ožkos sūrio.

Vertinimas

96 / 100

James Suckling

Subtle toast, spices and a mineral verve mingle well with the squeezed grapefruit and pineapple notes. Bright and refreshing on the palate, with fresh-toned acidity and a long, rather mineral-oriented finish. Drink or hold.

96 / 100

Robert Parker

The 2022 Las Pizarras Chardonnay is enticingly pure and vibrant on the nose, exuding a pleasing combination of bright, floral and crushed stone aromas with incredible clarity. The palate is a livewire of energy, with a radiant, beaming presence and outstanding, chiseled precision. It concludes on a long, layered and stoney finish accented with bright citrus notes and impressive length. This grew ever more nuanced and multidimensional in the glass, gaining substantial textural breadth but never losing sight of its crystalline purity and focused core. This was 100% barrel fermented, underwent partial malolactic fermentation and aged 12 months in 20% new French barrique.

You might also like