Putojantis sausas
„Jacquesson Avize Champ Caïn“ – tai išskirtinis cuvée šampanas, įkūnijantis gryniausią Grand Cru terroir esenciją ir vyndarių meistriškumą.
Šio šampano aromate atsiskleidžia nuostabūs gėlių ir citrinų kvapai, kuriuos papildo intriguojančios triufelių natos. Ragaujant, burnoje juntamas subtilus sūrumas, persipynęs su švelniu medienos akcentu bei tyru ir ilgu poskoniu.
„Jacquesson Avize Champ Caïn“ daromas garsiajame „Champ Caïn“ vynuogyne – 1,3 hektaro ploto sklype, esančiame pačioje Côte des Blancs regiono Grand Cru komunos Avize širdyje. Šampano išskirtinumui itin pasitarnauja į pietus orientuoti vynuogynai ir 1962 metais pasodinti vynmedžiai. Vynuogyno vieta Avize kalvų papėdėje, molingose kalkakmenio dirvose su kreidos posluoksniu, sukuria idealias sąlygas išskirtinei ‘Chardonnay’ vynuogių išraiškai.
Šampanas tris mėnesius brandinamas su smulkiomis nuosėdomis, kas savaitę jas maišant (bâtonnage).
Dozažas (0 g/l).
Tiekti 7- 10°C temperatūros. Puikiai dera su austrėmis, jūros gėrybių patiekalais, minkštais sūriais (Chource , Langres).
„Jacquesson“ šampano namai, kuriuos Memmie Jacquesson įkūrė dar 1798 metais, yra vieni iš pačių pirmųjų ir istoriškai reikšmingiausių Šampanės regione. Iki pat XIX a. vidurio jie puikavosi tarp garsiausių ir geriausių šampano gamintojų, pelnę tarptautinį pripažinimą. Deja, mirus abiems tuometinio savininko sūnums, kompanijos įvaizdis stirpii sumenko.
Šlovę „Jacquesson“ grąžino broliai Jean-Hervé ir Laurent Chiquet, valdę šampano namus iki 2022 metų, kuomet juos įsigijo Pinault šeimai priklausanti „Artemis“. Būtent Chiquet broliai įdiegė unikalų ir išskirtinį požiūrį į šampano gamybą: jie pradėjo gaminti nevintažinius„Jacquesson“ šampanus, kurių pagrindą sudaro vienerių metų derlius. Šiuo metodu siekiama atskleisti ir perteikti būtent tų metų, derliaus, charakterį, kas yra gana neįprasta Šampanės regionui (nors pastaraisiais metais vis daugiau šampano namų bando pasukti šiuo keliu). Jų filosofija – puoselėti gamtą, atidžiai atrinkti vynuoges ir leisti joms išreikšti autentišką vietovės terroir.
Vyno stilius
„Jacquesson“ šampanas pasižymi išskirtiniu balansu, yra malonus tiek jaunystėje, tiek subrendęs, puikiai atskleidžiantis savo kilmės vynuogyną.
Prestižiniai vynuogynai
Nors „Jacquesson“ savo vynuogynus kruopščiai puoselėja ir priklauso jiems 32 hektarai, o didžioji dalis yra Premier Cru ir Grand Cru plotuose, jie taip pat atvirai pripažįsta, kad dalį vynuogių perka iš patikimų partnerių, su kuriais palaiko ilgalaikius ryšius. Tai leidžia jiems išlaikyti aukščiausią kokybę ir atspindėti platų Šampanės terroir spektrą. Tarp jų išsiskiria vynuogės iš tokių prestižinių vietovių kaip:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vienas didžiausių „Jacquesson“ šampano privalumų – stilius. Jis leidžia mėgautis vynais dar ankstyvoje jaunystėje, iškart po išleidimo į prekybą. Šampanas nuo pat pradžių atskleidžia savo puikų balansą ir potencialą ilgai bręsti.