1–5 iš 5
Pet-Nat ('Pétillant Naturel') – senovinė putojančio vyno gamybos technika išlaikytas gėrimas, kuris pastaruoju metu iš naujo atrandamas natūralaus vyno judėjime. Šis vynas gaminamas naudojant „méthode ancestrale“ metodą, kurio metu vynas fermentuojamas tik vieną kartą, tiesiogiai butelyje, ir mielės nepašalinamos. Todėl pet-nat vynuose dažnai būna nuosėdų, o jų skonis ir aromatas gali būti nepakartojamai kompleksiškas ir išskirtinis. Šie vynai yra lengvesni, gyvesni, su ryškiu mielių, titnago, ir dūmo aromatu.
Skaityti daugiauPutojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Pet-Nat ('Pétillant Naturel') – senovinė putojančio vyno gamybos technika išlaikytas gėrimas, kuris pastaruoju metu iš naujo atrandamas natūralaus vyno judėjime. Šis vynas gaminamas naudojant „méthode ancestrale“ metodą, kurio metu vynas fermentuojamas tik vieną kartą, tiesiogiai butelyje, ir mielės nepašalinamos. Todėl pet-nat vynuose dažnai būna nuosėdų, o jų skonis ir aromatas gali būti nepakartojamai kompleksiškas ir išskirtinis. Šie vynai yra lengvesni, gyvesni, su ryškiu mielių, titnago, ir dūmo aromatu.
Pet-Nat vynas gaminamas iš įvairių vynuogių veislių, įskaitant ‘Pinot Gris’, ‘Gewurztraminer’, ‘Muscat’, ‘Pinot Noir’, ‘Chardonnay’ ir kitas. Jo spalva gali varijuoti nuo šviesiai geltonos iki rausvos ar net raudonos, priklausomai nuo naudojamų vynuogių veislių ir gamybos būdo.
Pet-Nat buteliai dažniausiai uždaromi metaliniu karūniniu kamščiu, o ne tradiciniu šampano grybo formos kamščiu, taip išlaikant senovinės technikos dvasią.
Šio vyno stilių formuoja vynuogių veislė, klimato sąlygos, dirvožemis ir vyndarystės metodai. Tačiau galutinį skonį lemia vyndario kūrybiškumas ir meistriškumas. Mūsų parduotuvėse galite rasti įvairių Pet-Nat vynų iš žymiausių natūralios vyndarystės entuziastų: Domaine Ampelhus, Meiklang, Wimmer Czerny, Biologist, Laurent Bannwarth, Costadila, La Garagista ir kitų, gaminamų Prancūzijoje, Ukrainoje, Austrijoje ir kituose regionuose.
Patiekiamas atvėsintas iki 6-8 laipsnių Celsijaus.