1–96 iš 716
Raudonasis vynas yra nepamainomas raudonos mėsos (jautienos, avienos, žvėrienos) kepsnių, griliaus patiekalų, troškinių akomponimentas. Tačiau keičiantis laikams atsiranda vis daugiau raudonojo vyno, kurį gali gurkšnoti kaip aperityvą, o atvėsinus užsigerti salotas, picą, makaronų patiekalus, derinti prie aštrių ir Azijos virtuvės patiekalų. Savo asortimente turime didelę raudonojo vyno įvairovę, tenkinančią išrankiausią skonį, atspindintį klasikines vertybes, šių laikų tendencijas ir ateitį pokyčius.
Raudonasis vynas daromas juodųjų vynuogių veislių: ‘Merlot’, ‘Cabernet Sauvignon’, ‘Pinot Noir’, ‘Sirah / Syraz’, 'Grenache', 'Cabernet Franc', 'Tannat', 'Cinsault', 'Tempranillo', 'Mourvedre/Mataro/Monastrel', 'Touriga Nacional', 'Tinta Roriz', 'Primitivo', 'Sangiovese', 'Nebbiolo', 'Negroamaro', 'Aglianico', 'Xinomavro', 'St. Laurent', 'Zweigelt' ir kt.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis p. saldus
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis p. saldus
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis vynas yra nepamainomas raudonos mėsos (jautienos, avienos, žvėrienos) kepsnių, griliaus patiekalų, troškinių akomponimentas. Tačiau keičiantis laikams atsiranda vis daugiau raudonojo vyno, kurį gali gurkšnoti kaip aperityvą, o atvėsinus užsigerti salotas, picą, makaronų patiekalus, derinti prie aštrių ir Azijos virtuvės patiekalų. Savo asortimente turime didelę raudonojo vyno įvairovę, tenkinančią išrankiausią skonį, atspindintį klasikines vertybes, šių laikų tendencijas ir ateitį pokyčius.
Raudonasis vynas daromas juodųjų vynuogių veislių: ‘Merlot’, ‘Cabernet Sauvignon’, ‘Pinot Noir’, ‘Sirah / Syraz’, 'Grenache', 'Cabernet Franc', 'Tannat', 'Cinsault', 'Tempranillo', 'Mourvedre/Mataro/Monastrel', 'Touriga Nacional', 'Tinta Roriz', 'Primitivo', 'Sangiovese', 'Nebbiolo', 'Negroamaro', 'Aglianico', 'Xinomavro', 'St. Laurent', 'Zweigelt' ir kt.
Raudonojo vyno gamybos procese labai svarbi fermentacija su odelėmis, kurios ir suteikia raudonajam vynui būdingą rubino, vyšnios, violteinė spalvą ir sutraukiantį lytėjimo pojūtį, apibūdinamą kaip taniniškumas. Priklausomai nuo vyndario sumanymo, raudonasis vynas gali būti brandinamas ąžuolo statinėse – jos gali būti naujos, naudotos, mažesnės ar didesnės, atsižvelgiant į tai, kokio stiliaus vyną siekiama pagaminti. Brandinimo laikotarpis ir sąlygos nulemia galutinį raudonojo vyno stilių - ilgesnis brandinimas sušvelnina taninus ir suteikti vynui daugiau balanso, kompleksišką aromatą.
Raudonojo vyno stiliui įtakos turi vynuogių veislė, klimato sąlygos, dirvožemio bei vyndarystės metodai. Tačiau kokybę lemia vyndario meistriškumas. Mūsų parduotuvėse rasite žymiausių pasaulyje raudonojo vyno gamintojų: Gaja, Quintarelli, Sassicaia, Biondi Santi, Planeta, Mastroberardino, Brigaldara, Chateau Margaux, Chateau Latour, Chateau Palmer, Domaine Ponsot, Faiveley, Jacques Prieur, M. Chapoutier, Rioja Alta, Clos Mogador, De Martino, Eric Texier, Lapierre, Hedges Family Estate, Cristom, Linqua Franca, Abbott Claim, Tyrrell's, iš Burgundijos, Bordo, Toskanos, Ronos slėnio, Kalifornijos, Australijos, Čilės, Argentinos ir daugybės kitų vyno regionų ir šalių.