1–13 iš 13
Grapa tai itališkas spiritinis gėrimas, gaminamas distiliuojant vynuogių išspaudas (kartu ir sėklas, odeles, vynuogių minkštimą. Italijoje kilęs distiliatas gaminamas naudojant varinius puodus (alembikus) arba koloninus distiliavimo aparatus.
Grapos skonį lemia naudojamos vynuogių veislės, brandinimas (arba ne) ąžuolo, akacijų, kaštono, vyno statinėse bei stiprumas, kuris gali svyruoti nuo 35 iki 60 %. Pagal gamybos būdą grapos gali būti jaunos ('giovane' – nebrandinama statinėse, ryškaus skonio, skaidrios); brandintos ('invecchiata' – brandintos statinėse ne trumpiau nei 12 mėnesių, švelnesnės, rausvos spalvos); rezervinės ('riserva' – brandinamos statinėse ilgiau nei 18 mėnesių, kompleksiškos, tamsesnės spalvos).
Geriausios grapos gaminamos garsiausiuose vyno regionuose – Pjemonte, Trentino, Friulyje, Lombardijoje, Venete. Grapa yra neatsiejama Italijos kultūros dalis, dažniausiai geriama kaip digestyvas, po valgio.