Raudonasis sausas
Vynas daromas iš atskiro Rochetta Tanaro vynuogyno derliaus. Vynuogių sultys, kartu su žievelėmis, fermentuotos nerūdijančio plieno talpose, kontroliuojamoje temperatūroje. Vėliau, vynas perkeltas į dideles ąžuolines statines, kuriose brandintas 1 metus.
Sodrios rubino spalvos vynas pasižymi išraiškingu prisirpusių vyšnių, džiovintų braškių, slyvų, vilkdagių aromatu. Gilus, sodrus, minkštas, riešutiško poskonio.
Tiekti 15-17 °C temperatūros prie ant griliaus keptos baltos mėsos, pastos su mėsos padažu, vytinto kumpio, brandintų sūrių.
With a beautifully saturated dark color and lots of generous cherry and blackberry, there's a lot packed into this bottle of Braida 2018 Barbera d'Asti Montebruna. The fruit is plump, succulent and packed tight. Montebruna is distinguished by its bright acidity and you get lots of that here too. This is always a terrific wine. Plus, this production of about 90,000 bottles carries a great price for this category.
Giacomo Bologna nuo mažų dienų būdavo šaukiamas draugiška pravarde Braida. Jaunuolis buvo užsidegęs iš tėvo auginamų ‘Barbera’ vynmedžių sukurti pasaulinio garso vyną, ir tai paskatino jį išvykti mokytis vyndarystės paslapčių į garsiausius Prancūzijos vynuogynus. Neilgai trukus Giacomo pastebėjo, kad jo gimtojo Monferrato reljefas ir klimatas gana panašūs į Burgundijos, o vietines ‘Barbera’ vynuoges jis ėmė lyginti su burgundiškosiomis ‘Pinot Noir’. Pirmasis vynas su vyninės „Braida“ pavadinimu pasirodė prekyboje 1961 m. Tai buvo tradicinė šiek tiek putojanti barbera, pavadinta „La Monella”. „Braida“ pirmoji barberos brandinimui pritaikė nedideles prancūziško ąžuolo statines. Taip 8-ajame dešimtmetyje atsirado trys atskirų vynuogynų barberos: „Bricco dell‘ Uccellone“, „Bricco della Bigota“ ir „Ai Suma“. Daugelis vyno kritikų sutaria, kad tai buvo pirmosios Pjemonto barberos, pademonstravusios pasauliui šios sąlygiškai retos vynuogių veislės galimybes. Šiuo metu vyninę valdo Giacomo našlė Anna ir jos vaikai Giuseppe bei Raffaella.