1–46 iš 46
Rožinis vynas, prancūziškai vadinamas rosé, yra labai populiarus vasarinis vyno stilius, derantis prie daržovių salotų, šaltų mėsos ir žuvies užkandžių, baltos mėsos kepsnių.
Rožinis vynas gaminamas iš raudonųjų vynuogių veislių, tačiau jo spalva - blyškiai rožinė, avietinė, primenanti lašišos spalvą. Didžiausias rožinio gamybos regionas yra Provansas Prancūzijoje. Tačiau rožinį vyną galima gaminti visur, kur auga vynuogės. Todėl jo įvairovė šiais laikais yra labai didelė.
Skaityti daugiauRožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis vynas, prancūziškai vadinamas rosé, yra labai populiarus vasarinis vyno stilius, derantis prie daržovių salotų, šaltų mėsos ir žuvies užkandžių, baltos mėsos kepsnių.
Rožinis vynas gaminamas iš raudonųjų vynuogių veislių, tačiau jo spalva - blyškiai rožinė, avietinė, primenanti lašišos spalvą. Didžiausias rožinio gamybos regionas yra Provansas Prancūzijoje. Tačiau rožinį vyną galima gaminti visur, kur auga vynuogės. Todėl jo įvairovė šiais laikais yra labai didelė.
Provanse rožinis vynas daromas iš ‘Grenache’, 'Cinsault' ‘Syrah’, ‘Mourvèdre’. Tos pačios vynuogės panašaus stiliaus vynui naudojamos Prancūzijos Pietuose: Ronos slėnyje, Langedoke ir Ispanijoje, Sicilijoje, Australijoje. ‘Pinot Noir’ - rožinio šampano ir rožinio Luaros vyno vynuogė. ‘Negroamaro’, 'Primitivo' - populiaraus Apulijos regiono Italijoje vynuogių veislės, tinkančios ir intensyvesnio skonio rožiniam vynui daryti. Puikus rožinis daromas iš 'Merlot', 'Tempranillo', 'Pinotage' ir kitų solidžių raudonųjų veislių.
Rožinio vyno gamyboje įprasta vyną fermentuoti ir brandinti nerūdijančio plieno talpyklose, siekiant išlaikyti gaivumą ir vaisiškumą – analogiškai baltajam vynui. Jis ir patiekiamas atvėsintas, kaip baltasis vynas.