Raudonasis sausas
Giuseppe Quintarelli Rosso Ca’ del Merlo IGT 2016 – tai itin riboto leidimo raudonasis vynas, sukurtas iš vynuogių, augančių viename iš garsiausių Quintarelli šeimos vynuogynų – Ca’ del Merlo. Šis vynas yra individualus kūrinys, gimęs iš tų pačių tradicijų, kaip ir jų legendinis Valpolicella, bet pasižymintis savitu stiliumi, struktūra ir aromatine ekspresija.
Dalies uogų derlius yra dalinai džiovinamas (appassimento) apie 2 mėnesius, kad būtų padidintas koncentracijos ir aromatų gilumas. Fermentacija vyksta labai lėtai, natūraliai, be dirbtinių mielių. Ripasso metodas: jaunas vynas refermentuojamas su Amarone išspaudomis, taip išgaunant ypatingą sodrumą ir struktūrą. Brandinamas apie 7 metus slavonijos ąžuolo statinėse, leidžiant vynui tobulai subręsti.
Aromatinis profilis: slyvos, vyšnios sirupe, džiovinti vaisiai, mediena, gvazdikėliai, odos ir tabako natos, su subtilia balzamiko gaidele.
Skonis: gilus, kompleksiškas, bet labai švarus ir elegantiškas. Minkšti, bet galingi taninai, ilgas poskonis su džiovintų uogų ir prieskonių natomis. Subtilus minerališkumas.
Tiekti 16 - 18 ° C prie lėtai keptos jautienos ar ėrienos, ragu su trumais, laukinės žvėrienos, brandžių sūrių.
Giuseppe Quintarelli dažnai vadinamas „Amaronės krikštatėviu“, o jo vardu pavadintas ūkis slepiasi nuo smalsių turistų akių nepublikuodamas nei telefono, nei adreso viešai. Nėra ir interneto svetainės. Tačiau vyno reputacija kalba pati už save. Vos 11 kalkakmenio ir bazalto dirvožemiu nuklotų hektarų apimantis šeimos ūkis kasmet pagamina itin nedaug vyno. Tarsi rankomis, tušinuku, užrašytomis etiketėmis paženklinti buteliai puošia žymiausių pasaulio restoranų vynraščius. Tai senąsias Amaronės gamybos tradicijas puoselėjantis (nes jas pats ir sukūrė) ūkis, ‚Corvina‘, ‚Corvinone‘ ir ‚Rondinella‘ vynuoges vytinantis net 4 mėnesius. Amaronė gaminama tik itin gerais derliaus metais. Jei po 8 metų brandinimo statinėse vynas visgi nepateisina Amaronei keliamų ultra-aukštų reikalavimų, vynas išleidžiamas kaip „Rosso del Bepi“ - paprastas Veneto krašto raudonasis vynas, tiesa, skonis jo toli gražu ne paprastas. Ypač ypatingais metais išleidžiamas ir „Amarone Riserva“. Net tiesiog Valpoličelos apeliacijos vardu pavadintas raudonasis vyninėje gaminamas su ypatingu dėmesiu – vynuogės medinėse dėžutėse vytinamos 2 mėnesius ir tik po to imamas daryti šis žymiausias pasaulio „Valpolicella“ vynas. Vyninė taip pat iš aplinkinių išsiskiria tuo, kad vytina ir ‚Cabernet Sauvignon‘, ‚Cabernet Franc‘ ir ‚Merlot‘ vynuoges – taip gaminami „Primi Fiore“ bei žymusis „Alzero“ vynas. Vyninėje iki šiol laikomasi velionio Džiuzepės puoselėtų tradicijų – degustacijų salėje vynas ragaujamas ko ne sakralios ceremonijos metu, kur branginamas kiekvienas vyno lašas ir spjaudyklės nėra naudojamos.