Raudonasis sausas
Vaisiškas ir gyvas. Vynas daromas iš vynuogių, auginamų Schenkenbichlio ir Ladnerio vynuogynuose atspindi vėsų ir elegantišką Kamptalio klimatą. Šviežių raudonųjų uogų aromatai užduoda toną, kurį papildo rudeniška žemiška miško paklotės nata.
Vynuogės skinamos rankomis, vėliau sutraiškomos, supilamos į atviras fermentacijos talpyklas su koteliais ir stiebais ir paliekamos savaime fermentuotis nekontroliuojamoje temperatūroje 14 dienų. Vynas brandintas 300-500 litrų ąžuolo stainėse. Sumaišius atskirų vynuogynų vynus jis laikomas didelėse ąžuolinėse talpose. Vynas nefiltruotas. Gyva rūgštis, švelnūs ir santūrūs taninai sukuria subtilią vyno struktūrą.
Likutinis cukraus kiekis - 1g/l
Brandinimo potencialas iki 2030 metų.
Patiekti 16 °C temperatūros prie keptos anties krūtinėlės su bruknių uogienės padažu, laukinių paukščių (tokių kaip fazanas, putpelė) patiekalų, vidutinio kietumo brandžių sūrių.
"Jurtschisch" vyninė įsikūrusi Austrijoje, Sonnhofo dvare, kurio rūsių istorija siekia XIV amžių. Čia ilgą laiką žemės ūkį vystė vienuoliai, kol 1868 metais Jurtschitschių šeima įsigijo šį dvarą ir pradėjo užsiimti vyndaryste. Šiandien „Jurtschitsch“ vynai garsėja neprilygstama ir pastovia kokybe. Jie pirmieji Kamptalio regione ėmė filtruoti ir patys pilstyti vyną į butelius, dar 1972 metais ėmėsi ekologinės vyndarystės ir daugelio kitų naujovių. Didžiąją dalį šeimos vynuogynų užima baltosios vynuogės, o svarbiausi vynai gaminami iš 'Gruner Veltliner' ir 'Riesling'. Šeima gamina ir populiarina atskirų vynuogynų vyną, siekdama pabrėžti dirvožemio ir mikroklimato įtaką vyno savybėms. „Jurtschitsch“ nuo 1987 metų gamina „GruVe“ vyną, kuriam kasmet sukuriama nauja etiketė.