Raudonasis sausas
Galingas, kompleksiškas vynas, kuriame persipina prieskoniški, balzaminiai niuansai - saldymedis, vanilė, cinamonas, muskatas, kakava - bei virtų raudonų uogų natos. Burnoje jaučiamas puikus balansas, švelnūs, glotnūs taninai ir ilgas prieskonių bei raudonų uogų poskonis.
Vynas pagamintas iš 30 metų senumo 'Tempranillo' bei 17 metų senumo 'Garnacha' vynuogių iš atskirų vynuogynų. Gamintojas naudoja optinį uogų atrankos procesą, leidžiantį įvertinti kiekvieną uogą individualiai. Abiejų veislių vynuogių vynas brandintas atskirai - 'Tempranillo' buvo brandintas 36 mėnesius, o 'Garnacha' - 30 mėnesių naudotose amerikietiško ąžuolo statinėse.
Tiekti 16 - 18 °C temperatūros, prie įvairių mėsiškų patiekalų, troškinių. Taip pat dera prie desertų su juoduoju šokoladu.
No 2018 was produced, so after the 2017 I tasted last year, we jumped to the 2019 Viña Ardanza Reserva, produced with a blend of 80% Tempranillo and 20% Garnacha. It fermented destemmed in stainless steel and aged in American oak barrels, 36 months for the Tempranillo and 30 months for Garnacha, and was blended before bottling. 2019 is a very good year for them, a small crop of powerful and concentrated wines when they produced all their brands, an exception. This is spicy, structured, balanced and powerful in this warm year, reaching the customary 14.5% alcohol and keeping a pH of 3.54 and 5.5 grams of acidity. It's still very young and undeveloped, with the classical profile, generous in American oak aromas and flavors that should slowly integrate in the wine with years in bottle. For them, 2019 means a change in Ardanza, less spicy (but still quite spicy, with clove, vanilla and tobacco leaves) and with more fresh fruit from the Garnacha.
„La Rioja Alta“ vyninė neabejotinai yra senosios Riochos atstovė, itin vertinanti ir puoselėjanti tradicinius regiono vyno gamybos metodus. Jų „Gran Reserva“ vynas net šešerius metus brandinamas statinėse ir dar dvejus – butelyje, kol pasiekia vartotoją, įkūnydamas kantrybę ir meistriškumą. Aukštumose įsikūrę „La Rioja Alta“ vynuogynai dėl savo unikalių sąlygų suteikia vynams subtilumo, kartais primenančio net Burgundijos ‘Pinot Noir’. „La Rioja Alta“ grupei priklauso vyninės ne tik Riochoje, bet ir Galicijoje (Rias Baixas) bei Ribera del Duero (Burgos) regionuose, tačiau būtent tradicinis Riochos stilius yra jų vizitinė kortelė.
Vyno stilius
„La Rioja Alta“ vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir ilgaamžiškumu. Jie atspindi Riochos terroir ir tradicinės vyndarystės harmoniją.
Prestižiniai vynuogynai
„La Rioja Alta“ valdo aukštumose įsikūrusius vynuogynus Riochos Alta regione:
Šios unikalios vynuogynų savybės ir kruopštus darbas vynuogyne yra pagrindas išskirtiniam „La Rioja Alta“ vynų charakteriui.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„La Rioja Alta“ vynai yra sukurti lėtam mėgavimuisi. Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse ir buteliuose suteikia jiems ypatingo kompleksiškumo ir harmoningumo. Nors šiais vynais galima mėgautis ir būnant jauniems, jų tikrasis potencialas atsiskleidžia po daugelio metų brandinimo butelyje. Tai vynai, vertinami dėl savo ilgaamžiškumo ir gebėjimo tobulėti laikui bėgant.