Raudonasis sausas
"Agly" slėnio šlaituose auginamos vynuogės, perteikia visas terrior savybes. Syrah vynuogės sukaupia skrudintų prieskonių aromatus, Grenache - pilną kūną, o Carignan- mineralų pojūtį ir nokius, traškius taninus.
Vyno fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose. Maceracija trunka 2 - 4 sav. Dalis vyno brandinama nerūdijančio plieno talpose, likusi dalis (50%) - prancūziško ąžuolo statinėse.
Tamsios granato spalvos vynas kvepia juodosiomis uogomis, pievų žolelėmis, juodaisiais pipirais ir rudeniniais lapais. Burnoje juntami prisirpusių gervuogių, juodųjų serbentų, šokolado skoniai bei energingi ir nokūs taninai.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie ėrienos kepsnio, vištienos kepsnio su naminiu barbekiu padažu ar kepto netikro zuikio.
„Maison M. Chapoutier“ ūkis svarbus vyndarystės istorijoje tuo, kad buvo vienas iš pirmųjų, išgarsinusių Šiaurės ir Pietų Ronos slėnių vynuogynus. Nors vynas su „Chapoutier“ ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. „Chapoutier“ ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, „Cote-Rotie“ naudojamos tik ‘Syrah' vynuogės, nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam „Hermitage“ – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie „Chateauneuf-du-Pape“ apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘.
Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, „Chapoutier“ pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vyno gamyboje. Fokusuodamiesi į vynuogių kokybę „Chapoutier“ vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje.
„Chapoutier“ šeima taip pat valdo vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose - šeimos projektų galima rasti Pietų Prancūzijoje, Elzase, Ispanijoje, Portugalijoje, Australijoje.
Daugiau apie „Chapoutier“