1–0 iš 0
‘Corvina’ – tai pagrindinė šiaurės Italijos Veneto regiono raudonoji vynuogė, naudojama garsiausių šio krašto vynų gamyboje: ‘Valpolicella’, ‘Ripasso’ ir ‘Amarone’. Ši vynuogė retai vinifikuojama viena, bet būtent ji suteikia žinomiausiems mišiniams elegancijos, rūgštingumo ir subtilaus vyšnių charakterio. ‘Corvina’ ypatinga tuo, kad puikiai tinka ir šviežiam vynui gaminti, ir ilgai džiovintų uogų („appassimento“) būdu išgautiems sodriems vynams.
Tipiškas ‘Corvina’ vynas pasižymi rubino spalva, kviečia švelniu vyšnių, slyvų, prieskonių ir migdolų aromatu. Skonyje ji dažnai išlieka lengvesnio ar vidutinio kūno, su gaivia rūgštimi ir šilkiniais taninais. Ilgiau brandinti ar „Ripasso“ būdu gaminami vynai įgauna daugiau struktūros, sodrumo ir šiltų džiovintų vaisių bei kakavos natų.
Skaityti daugiauDėl savo stiliaus įvairovės, ‘Corvina’ tinka tiek prie kasdienių, tiek prie ypatingų patiekalų. Lengvesni ‘Valpolicella Classico’ vynai dera su itališkais užkandžiais, lengvomis picomis, makaronais su pomidorų ar daržovių padažu. ‘Ripasso’ ar brandesnė ‘Corvina’ – puikus pasirinkimas prie keptos ar troškintos jautienos, šernienos, žvėrienos, grybų troškinių ar brandintų sūrių.
‘Corvina’ yra tikras Veneto regiono simbolis, gebantis atskleisti tiek lengvumą, tiek gilumą – tai vynuogė, kurioje susilieja itališko temperamento ir subtilios struktūros harmonija.