Vilnius

Klaipėda

Furmint

1–22

Furmint – tai istorinė, rafinuota ir itin charakteringa baltoji vynuogių veislė, kilusi iš Vengrijos, labiausiai žinoma kaip pagrindinis legendinio Tokajaus regiono vynų komponentas. Tačiau pastaraisiais dešimtmečiais ‘Furmint’ išgyvena tikrą renesansą – ji vis dažniau naudojama sausiems vynams kurti, ir tai leidžia išryškinti jos grynumą, gaivumą ir gebėjimą perteikti terroir.

Ši vynuogė subręsta gana vėlai ir puikiai akumuliuoja rūgštį, todėl vynai iš ‘Furmint’ pasižymi aukšta natūralia rūgštimi, minerališku stuburu ir gebėjimu ilgai bręsti. Jaunesni vynai dažnai kvepia obuoliais, kriaušėmis, citrusiniais vaisiais, medumi ar net žalia žole, o brandesnės versijos – skrudinta duona, džiovintais vaisiais ar riešutais. Dėl savo unikalių savybių ‘Furmint’ gali būti gaminamas tiek sausas, tiek pusiau saldus, tiek ir desertinis (pvz., Tokaji Aszú).

Skaityti daugiau
Filtrai
96
24
36
48
Visi
Pavadinimas A-Z
Pavadinimas Z-A
Pigiausia viršuje
Brangiausia viršuje
  • Vengrija Vengrija
  • Tokajus
    • Furmint - 100%
  • 0,75 L 12%
17,00
  • Vengrija Vengrija
  • Tokajus
    • Furmint - 100%
    • Vaisiškas, pusiau saldus
  • 0,375 L 10,5%
21,00

Sausas ‘Furmint’ puikiai dera su įvairiais patiekalais – nuo lengvų žuvies ir jūros gėrybių patiekalų iki vištienos su žolelėmis, keptų daržovių ar net aštresnių Azijos virtuvės receptų. Jo išraiškingas rūgštingumas puikiai subalansuoja riebesnį ar sodresnį maistą, o elegantiškas mineralumas leidžia jam suspindėti net ir su subtiliausiais ingredientais. Brandesni arba ąžuole brandinti ‘Furmint’ vynai tinka prie kreminių padažų, kepintos žuvies ar net baltos mėsos. Desertiniai variantai – puikus derinys su mėlynaisiais sūriais, foie gras ar desertais su džiovintais vaisiais.