1–3 iš 3
'Macabeo' (dar žinoma kaip 'Viura' Ispanijoje) – tai svarbi ir universali baltųjų vynuogių veislė, plačiai auginama šiaurės rytų Ispanijoje, ypač Riojos ir Katalonijos regionuose. Ji atlieka svarbų vaidmenį ne tik kuriant aromatingus baltuosius vynus, bet ir yra viena iš trijų pagrindinių vynuogių, naudojamų Cava – ispaniškajame putojančiajame vyne. Dėl savo subalansuoto rūgštingumo ir elegancijos, ‘Macabeo’ puikiai išreiškia tiek terroir savybes, tiek vyno meistro stilistiką – nuo lengvų, vaisiškų vynų iki brandintų, kompleksiškų variantų.
Vynai iš ‘Macabeo’ dažnai pasižymi šviesiai šiaudine spalva, subtiliais žaliosios obuolio, kriaušės, baltų gėlių aromatais, o brandesniuose pavyzdžiuose – migdolų, medaus ar net rūgštaus obuolio natomis. Ši veislė gali būti tiek šviežia ir lengva, idealiai tinkanti karštoms dienoms, tiek brandinta ąžuole, įgaunanti gylio ir struktūros.
Skaityti daugiauBaltasis sausas
Baltasis sausas
Putojantis sausas
‘Macabeo’ dera su daugybe patiekalų – nuo jūros gėrybių, keptų baltųjų žuvų, tortilijų ir paeljos, iki švelnių avių pieno sūrių ar vegetariškų patiekalų su alyvuogių aliejumi bei citrusais.