Baltasis
Geriausias ragauti 2021-2040 m.
Tai pirmasis Windsbuhl kalvoje pasodintas Pinot Gris vynuogynas, kuris auga itin stačiuose šlaituose. Čia klimatas kiek vėsesnis, todėl derlius renkamas vėliausiai. Vidutinis vynmedžių amžius - 47 m.
Šis vynas dažnai pasižymi išraiškinu citrusinių vaisių žiedų ir medaus aromatu, kurį papildo minerališkas poskonis.
2/2018: bright yellow colour. The nose shows elegant and discreet nutty/toasty profile. Still very young, it is clearly in need of evolution and time. One can feel that the earth has influenced this wine strongly. The palate comes as surprise as it is much more open than the nose would suggest. Elegant, mid power, with a good presence and not tiring, there is a lively fresh balance and good length. Much more expressive, the mouth brings nice ripe fruit aromas playing with some flinty/mineral type flavours. This is a very easy wine, showing a beautiful potential.
Honey and smoke are signaled gently on the nose. On the concentrated body they are joined by a pleasant edge of honeyed bitterness pervaded by lemon zest, creating a flavor bomb with numerous focal points. It is all happening on this dry, bundled palate with endless drive.
Domaine Zind-Humbrecht - vienas iš vyno gamintojų Elzase. Šeimos vyndarystės ir vynuogininkystės Elzase tradicijos siekia 1620 metus ir šiuo metu vyno ūkiui priklauso 40 ha vynuogynų tarp kurių virš 10 ha Grand Cru. Siekdami kuo geriau vynuose atskleisti vietos terroir Zind-Humbrecht vyndariai vieni pirmųjų ėmė akcentuoti ekologinės bei biodinaminės vynuogininkystės ir vyndarystės svarbą ir nuo 1997 metų įgijo ekologinio ūkio, o nuo 2002 metų ir biodinaminio ūkio sertifikatus. Daugelis darbų vynuogynuose yra atliekami rankomis 22 vyninės darbuotojų, kurie užtikrina itin aukštą vynuogių kokybę. Atidus darbas vynuogynuose ir nedidelis derlingumas nulemia, jog tik puikiai prisirpusios, koncentruotos ir idealiai subalansuotos uogos pasiekia vyninę. Čia taip pat vadovaujamasi minimalios intervencijos ir perfekcionizmo dvasia: fermentacijos vyksta lėtai naudojant laukines mieles, o vynai išpilstomi tik po 12-24 mėnesių. Šios filosofijos ir darbo rezultatas - pripažinti ir ilgaamžiški Elzaso vynai, kurie puikiai atspindi derliaus metus bei vynuogyno įtaką skoniui bei aromatui. http://www.zindhumbrecht.fr/
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros