1–22 iš 22
Rioja – tai vienas žymiausių ir labiausiai gerbiamų Ispanijos vyno regionų, įsikūręs šalies šiaurėje, palei Ebro upę. Ši istorinė vietovė išgarsėjo dėl savo gebėjimo kurti ilgai brandinamus vynus, o ypatingas dėmesys detalėms, tradicijoms ir kokybei pavertė Rioja vardu, kurį žino kiekvienas vyno mėgėjas. Regionas skirstomas į tris subregionus: Rioja Alta, Rioja Alavesa ir Rioja Oriental, kurių kiekvienas pasižymi skirtingu klimatu, dirvožemiu ir vyno stiliumi. Dominuojanti vynuogė – ‘Tempranillo’, tačiau neretai ji maišoma su ‘Garnacha’, ‘Mazuelo’ ar ‘Graciano’ veislėmis, kuriant įvairaus intensyvumo ir brandos lygio raudonuosius vynus.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Riocha vynai pasižymi elegantiška struktūra, švelniais taninais ir išraiškingais aromatais. Tradiciškai šie vynai brandinami amerikietiško ąžuolo statinėse, kurios suteikia vynui vanilės, kokoso bei prieskonių natų. Šiandien vis dažniau naudojamas ir prancūziškas ąžuolas, suteikiantis daugiau elegancijos ir subtilumo. Klasifikacija pagal brandinimą – Joven, Crianza, Reserva ir Gran Reserva – leidžia vartotojui lengviau orientuotis vyno stiliuose. Be raudonųjų, Rioja gamina ir gaivius baltuosius iš ‘Viura’ vynuogių bei subtilius rožinius. Tai regionas, kuris nuolat evoliucionuoja, bet nepraranda savo šaknų – idealus pasirinkimas tiems, kurie ieško klasikos, patikimumo ir vyno su istorija.