Baltasis sausas
Tai vynas iš Ken Forrester, vieno garsiausių pasaulyje ‘Chenin Blanc’ gamintojų.
Ąžuolo statinėse brandintas, sodrus, svarus baltasis vynas kvepia melionais, keptais obuoliais, prieskoniais. Burnoje svarus ir kremiškas, išsiskiriantis karamelės bei medaus poskoniu.
Gaminamas iš senesnių (40 metų) ‘Chenin Blanc’ vynmedžių, geltoname smėlio dirvožemyje. Jie auginami Helderbergo, Bottelary Hill ir Vlaebergo vietovėse.
Dalis brandinta nerūdijančio plieno talpose, kita – prancūziško ąžuolo statinėse 9 mėnesius (20 % naujos), su mielių nuosėdomis.
Patiekti 8-10 °C temperatūroje prie vištienos ir kitų baltos mėsos patiekalų, vėžiagyvių, oto, skrudintos plekšnės, aštresnių patiekalų.
„Mūsų idėja buvo paprasta – sukurti geriausią vyną. Pirmus ketverius ar penkerius metus neturėjome ką parodyti“, – teigia charizmatiškasis Kenas Forresteris, stovintis už vienų labiausiai pripažintų Pietų Afrikos vynų. Tačiau vienas lemtingas butelis, nuvežtas į Londoną vyno ekspertui Matthew Duke'ui, pakeitė viską. Jo reakcija buvo neįtikėtina – tai buvo iki tol nematytas ‘Chenin Blanc’ iš Pietų Afrikos. Matthew Duke neslėpė savo entuziazmo ir pavadino šį vyną tiesiog „This is frickin marvelous chenin“.
Šios vyninės filosofija yra nepaprastai aiški ir kryptinga – gaminti pačius geriausius įmanomus vynus. Tai, be abejonės, yra nuolatinis tikslas, kuriam gamta kasmet meta naujus iššūkius su savo nenuspėjamomis metų variacijomis. Vis dėlto, atidus ir rūpestingas vynuogyno stebėjimas bei priežiūra leidžia priimti optimaliausius sprendimus kiekvienais metais. Nors Ken Forrester vynai nėra oficialiai sertifikuoti kaip ekologiški ar biodinaminiai, ūkyje dedamos didelės pastangos laikytis aplinkai draugiškų, tvarių ir gamtą tausojančių standartų.
Vyno stilius
Ken Forrester vynai garsėja savo ekspresyvumu, turtingumu ir puikiu balansu. Jie puikiai atspindi Stellenbosch regiono terroir ir vyndario individualų braižą.
Prestižiniai vynuogynai
Ken Forrester Wines valdo ir prižiūri vynuogynus prestižiniame Stellenbosch regione, Pietų Afrikoje:
Šios unikalios vynuogynų savybės ir kruopštus darbas vynuogyne yra pagrindas išskirtinei Ken Forrester vynų kokybei.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Ken Forrester vynų stilius leidžia mėgautis jais tiek būnant jauniems, tiek po brandinimo butelyje. Jų subalansuota rūgštis ir struktūra suteikia vynams potencialo tobulėti laikui bėgant, įgaunant dar daugiau niuansų ir kompleksiškumo. Ypač tai pasakytina apie aukščiausios klasės ‘Chenin Blanc’ ir raudonuosius vynus, kurie gali džiuginti ne vieną dešimtmetį.