1–10 iš 10
‘Montepulciano’ – tai viena populiariausių Italijos raudonųjų vynuogių veislių, dažniausiai auginama vidurio ir pietų Italijoje, ypač Abrucų regione. Nors pavadinimas gali klaidinti (nesupainiokite su „Vino Nobile di Montepulciano“, gaminamu iš ‘Sangiovese’), ši vynuogė yra visai kita, turinti savo išskirtinį charakterį. ‘Montepulciano’ dera su kalvotais regionais, kur šiluma ir vidutinio derlingumo dirvožemiai leidžia vynuogėms nokti lėtai ir tolygiai. Jos vynai – gilios, sodrios spalvos, intensyvūs, tačiau dažnai švelnių taninų, su ryškia vyšnių, slyvų, žolelių bei subtiliais prieskonių atspalviais.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Rožinis sausas
Raudonasis sausas
Rožinis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Vynai iš ‘Montepulciano’ vynuogės dažniausiai būna vidutinio ar net pilno kūno, su malonia rūgštele, kas daro juos itin tinkamais derinti prie maisto. Tai puikus pasirinkimas prie keptos mėsos, dešrelių, makaronų su pomidorų padažu ar sočių itališkų troškinių. Geriausi pavyzdžiai – „Montepulciano d’Abruzzo DOC“ – pasižymi kokybės ir kainos santykiu, todėl mėgstami tiek Italijoje, tiek visame pasaulyje. ‘Montepulciano’ vynai puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek vakarams su draugais.