Raudonasis sausas
Vynmedžiai auginami pačioje Valpolicella Classica apeliacijos širdyje - Marano slėnyje. Atidžiai atrenkamos vynuogyne tik sveikos uogos prieš jas išspaudžiant ir fermentuojant 120 dienų yra vytinamos medinėse dėžėse. Vėliau vynas vienerius metus yra brandinamas 225 litrų ąžuolo statinėse ir dar 2 metus didelėse 25 hektolitrų ąžuolo statinėse.
Rubino spalvos vynas kvepia nokiomis vyšniomis, paprika, džiovintomis slyvomis, kinrožėmis, saldžiuoju tabaku, saldžiavaisiu pupmedžiu. Burnoje salstelėjęs gliceriniškas skonis pereina į karčią švelniai taninišką natą, šiltas. Raudonųjų vaisių poskonio.
Likutinis cukrus -1,8 g/l
Tiekti 16-18 °C prie raudonos mėsos kepsnių, žvėrienos patiekalų, brandžių sūrių.
Aromas of dried berries and pressed flowers follow through to a full-bodied palate with a relaxed, fruity mouthfeel at first. Then some solid tannins firm up the finish. Give it a year to even out.
The XX century marks the beginning of Brigaldara as we know it today. In 1928, Renzo Cesari purchases Brigaldara. With his son Lamberto, he specializes in viticulture with love and passion. The greatest impulse takes place in the 80s, when the direction passes into the hands of Stefano, Renzo's grandson, who starts a long-lasting collaboration with Roberto Ferrarini, perhaps one of the most important innovators in the history of Amarone and Valpolicella. In 1997, Brigaldara's Amarone is awarded for the first time the Tre Bicchieri Gambero Rosso.