Raudonasis sausas
Vynas puikaus balanso, smulkių ir tankių taninų, granitinės dirvos įtampos, minerališkas, traškios rūgšties, koncentruoto juodųjų uogų poskonio. Laukinių uogų, keptos mėsos, dūmų, juodųjų pipirų, odos aromatus ir skonius atsveria žibuoklės, suteikiančios vynui labai subtilų ir elegantišką charakterį. Fermentacija pradedama su natūraliomis mielėmis ir atliekama termoreguliuojamose betoninėse talpose. Maceracija truko 4 savaites, po to vyko malolaktinė fermentacija. Brandinimas: 25% prancūziško ąžuolo statinėse, kas suteikia vynui konsistencijos, galios ir aromatinio kompleksiškumo. Likę 75% brendo betoninėse kubiluose, todėl išsaugotas Syrah šviežumas ir minerališkumas.
Tiekti 15–16°C temperatūros prie stirnienos/ jautienos file su raudonaisiais pipirais.
Wild berries, roasted meat, smoke, black pepper and some leather, too. It’s medium-bodied with fine tannins. Lots of violets on the palate giving it a very delicate and elegant character all along. Bright with crisp acidity and a precise, focused finish. Very mineral and granite-driven. Drink or hold.
The story began with Michel Chapoutier, a unique man with a thirst for knowledge, definitely one of a kind. Michel is openminded and always willing to learn. He seeks to discover and reflect the full potential of his terroirs and let the soils express their true character. That which gives the wines their signature style. This now forms the basis of the M. Chapoutier ethos and our team strives to reveal the very best of what the soils have to offer.