Raudonasis sausas
Apie 60 metų senumo vynmedžiai, kurie paskutinius 20 metų prižiūrimi remiantis biodinaminės vyndarystės principais, užaugina vynuoges, iš kurių daromas labai koncentruotas vynas. Vynmedžiai ribojasi su prestižine Hermitage apeliacija, dėl to neretai jis lyginamas būtent su šios apeliacijos vynais, turinčiais aukštesnės kokybės ir prestižo statusą.
Neretai kritikai būtent šį vyną laiko geriausiu Crozes-Hermitage apeliacijoje. Didžioji dalis šios didelės apeliacijos vynų skirti gerti gana jauni, tačiau Chapoutier pasirinko kitą kryptį ir gamina galingą, ilgaamžį vyną, kurio geriausios savybės atsiskleidžia tik po 5-10 metų butelyje.
Vynas 14-18 mėn. brandinamas ąžuolo statinėse.
Nosyje dominuoja juodų uogų, prieskonių, kavos, vytintos mėsos aromatai. Burnoje taninai ne per daug tvirti, tai prieskoningo kūno su kavos ir dūmo niuansais vynas. Ilgas, minerališkas poskonis.
Tiekti 16-18 °C prie ėrienos, avienos, elnienos, troškinių su grybais, patiekalų su pomidorais, brandintų sūrių.
The story began with Michel Chapoutier, a unique man with a thirst for knowledge, definitely one of a kind. Michel is openminded and always willing to learn. He seeks to discover and reflect the full potential of his terroirs and let the soils express their true character. That which gives the wines their signature style. This now forms the basis of the M. Chapoutier ethos and our team strives to reveal the very best of what the soils have to offer.