Raudonasis sausas
Aksominių taninų ir šilkinės tekstūros vynas. Sudėtingas, bet neįtikėtinai žavingas. Vynas, kuris per ilgą brandinimo laikotarpį atskleidžia neįtikėtinus savo sluoksnius. 'Blaufränkisch' renkamos iš 3 skirtingų vietų Ried Blauenstein, Ried Holzweingarten ir Oberer Spitzer, dirvožemyje šiose augavietėse gausu kalkakmenio. Derlius surinktas rankomis, fermentacija vyko 14 dienų su odelėmis odelėmis 30–32°C temperatūroje, po malolaktinės fermentacijos
vynas 16 mėnesių brandintas 500 litrų ąžuolo statinėse.
Likutinis cukraus kiekis:1,3g/l
Rūgšties kiekis: 5,4g/l
Tiekti 16–18 °C prie raudonos mėsos troškinių, kepsnių, ant grotelių keptų dešrelių, makaronų su mėsos padažu, brandintų sūrių.
At the start this blaufrankisch is smoky and slightly flinty, but after a little aeration in the glass it develops licorice, candied orange and meaty aromas. Quite some weight for this grape and appellation, pushing it to the top end of the medium-bodied range. Long, gently chewy finish in the best sense of the word. Drink or hold.
Winery Gerhard Markowitsch is located in the Carnuntum region. This region is characterized by an arid climate with relatively little rainfall. The total area of vineyards is 39 hectares, they grow traditional grape varieties for this region: Zweigelt, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Gruner Veltliner, Chardonnay and Sauvignon Blanc. Each stage of production takes place under the strict guidance of leading specialists. Today Gerhard Markowitsch wines are popular in many European countries, and their high quality is appreciated by many wine critics.