Baltasis sausas
,,Smaragd” taip vadinama aukščiausios kokybės Wachau baltojo vyno kategorija pasižyminti didžiausiu kompleksiškumu, koncentracija, vynuogių nokumu ir ilgaamžiškumu. Vynai dažniausiai iš stačių šlaitinių, seno granitinio gneiso dirvožemio vynuogynų. Derlius renkamas rankomis ir vynas puikiai bręsta dešimtmečius butelyje.
Vynas daromas iš atskiro Ried Schütt vynuogyno, brandintas nerūdijančio plieno talpose ir didelėse ąžuolo statinėse. Geltonai žalsvos spalvos vynas kvepia obuoliais, žaliaisiais agrastais, apelsino žievele, tabako lapais, abrikosais, žaliosiomis šparaginėmis pupelėmis, baltaisiais pipirais. Galingas ir turtingas, minerališkas, ilgo laukinių žolelių poskonio. Rekomenduotinas vartojimas iki 2047 metų.
Tiekti 10-12 °C prie baltos žuvies, vištienos patiekalų, minkštųjų riebių sūrių.
This great gruner veltliner has a wealth of stone fruits but also notes of fresh and candied pineapple plus a hint of mangoes. Then comes the astonishingly vibrant, medium-bodied palate. Such a precise and uplifting wine for all its ample concentration and restrained power, particularly in the extremely long and elegant finish. Drink or hold.
Many generations of this family have dedicated their lives to growing wine: the first glass bottles were filled with Knoll wine in the 1950s, and the arguably most famous wine label in Austria – the family’s trademark baroque image of Saint Urban – first graced the Knoll wine bottles in 1962. The family cultivates wine on sixteen hectares, and the names of his terraces have become common knowledge among both national and international wine drinkers: the Kellerberg, Loibenberg, Pfaffenberg and especially the Schütt yield the fruit for the famous range of Knoll Riesling and Veltliner, which are all clear, precise, mineral-rich and structured, frequently revealing their full potential after years or even decades.